Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

D-Winecoach

Gepost door Ivan 
D-Winecoach
02 February 2018 14:41
D-Winecoach
Via een kennis kwam ik terecht bij D-Winecoach, een website waar men digitale wijnlessen aanbiedt.

De website oogt professioneel en is vrij overzichtelijk met vlot te bedienen pagina’s. De prijs van de lessen varieert van €95 voor de basisversie tot €190 voor de luxe champagneversie.
Voor deze prijs ontvang ik een wijnpakket met 6 flessen, een digitale wijnles en een syllabus.

De drijvende kracht achter dit alles is Dominique Crombé, een telg uit een familie van wijnhandelaars. Aan de hand van 14 lespakketten wil ze ons met een Tour-de-France in de wijnleer de vele specifieke eigenschappen van streken, druiven en wijnen aantonen. Ik ben benieuwd.
Ik kies de les “Algemene wijnleer” en de aankoop verloopt bijzonder vlot. Er worden echter wel €5 verzendingskosten aangerekend; Dit mochten ze wat vroeger laten weten hebben.

Quasi onmiddellijk ontvang ik een mail dat mijn betaling afgerond is, maar belangrijker, ik ontvang ook al de link naar de online video. (met een versheiddatum van 6 maanden)
Ondanks het feit dat mijn Winecoach aanraadt doorheen het filmmateriaal reeds te proeven, kan ik niet wachten het eerste gedeelte van mijn aankoop te verkennen.

Ik krijg een dynamische video van net geen 17 minuten te zien waarin wordt uitgelegd hoe men wijn maakt, wat er op een wijnetiket staat en hoe we wijn dienen te bekijken, ruiken en proeven.
De les is kwaliteitsvol en wordt afgewisseld met sfeer- en voorbeelden, maar ik vrees dat een tweede maal bekijken met behulp van de syllabus noodzakelijk is om het hele plaatje te snappen.

Zoals beloofd, komt mijn bestelde pakketje na twee dagen toe in een stevige doos. In de doos zitten 3 witte en 3 rode wijnen met wijnfiche en de syllabus.
De Syllabus is een 31-pagina dikke folder met daarin de summiere uitleg over de onderwerpen besproken in de video. Zoals verwacht neemt het de vraagtekens weg die ik nog had.
Een snelle check met de Vivino App leert me dat de geleverde wijnen allen boven de €10 geprijsd zijn, zelfs met enkele uitschieters. Koopje!

Voor de wijnproeverij besluit ik enkele vrienden uit te nodigen. Ik breng een beamer mee van het werk om te projecteren op een witte muur en met ons elven bekijken we eerst de video; Zij voor het eerst, ik ondertussen al voor de derde keer.
Iemand vraagt wat “most” betekend, en ik antwoord spontaan. Ik word al wijnkenner!
De proeverij is plezant. We zitten elk voor twee glazen en de beschrijving van de wijn heb ik voor ieder gekopieerd. We moeten vergelijken en we snappen wat de bedoeling is, maar missen wat aflijning.

Een echte wijnkenner spuugt de wijn uit, maar wegens gebrek aan spuugbakjes zien we ons genoodzaakt de kwalitatieve wijn door te slikken. Het wordt een vrolijke avond die smaakt naar meer.
We bestellen alvast het Côtes du Rhône Pakket, even vlot, zelfde prijs, en na enkele minuten ontvang ik de bijhorende link naar de video.
Deze video duurt net iets langer dan 10 minuten en is wat minder technisch dan de sessie “algemene wijnleer”, maar meer doorspekt met prachtige beelden.

Als ik enkele dagen nadien mijn wijnpakket ontvang, blijkt deze alweer gevuld met kwalitatieve wijn (volgens Vivino), de wijnfiche en een 19-pagina tellende syllabus.

D-Winecoach is een aanrader voor eenieder die kan genieten van een goed glas wijn. Misschien net iets meer geschikt voor de zwem- of naaiclub die eens iets anders wil doen dan zwemmen en naaien, of voor de personeelsleden die willen kunnen meepraten tijdens het restaurantbezoek, of gewoon als gezellige (en educatieve) avond tussen vrienden of collega’s.

De prijs zit goed; Je krijgt voor pakweg €70 à €80 aan wijn opgestuurd, met een verzorgde omkadering waarvoor je je als organisator niet hoeft te schamen.
En uiteindelijk betaal je met tien mensen elk tien euro voor een tiende van 6 flessen lekkere wijn, met uitleg en gezelligheid. Ik heb kostelijkere avonden meegemaakt.
Re: D-Winecoach
04 February 2018 20:07
Ha Ivan,

welkom alhier, is die site toevallig van je zwager? hot smiley
Deze discussie is gesloten.