Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Chemische namaakwijnen groot succes.

Gepost door JohnCopier 
Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 09:55
Alles wordt nagemaakt. Even wachten en dan zijn wij als mens ook aan de beurt.

[www.quotenet.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 11:23
Ik vind het eigenlijk wel erg grappig.
En als het net zo goed of zelfs beter wat is er dan mis mee?
Elk jaar goede kwaliteit en geen gedonder met hagel, vorst, droogte of teveel regen.
Wijngaarden rooien en vol met zonnepanelen?
Ok, er zitten ook vast wel ergens wat nadelen aan verbonden.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 14:16
Namaak is nooit leuk. De makers liften op hrt succes mee. Goedkoop namaken met het doel om het duur te verkopen. Deze mensen hebben dat (verheven) doel wellicht niet maar de kopers van dit laboratoriumspul wellicht wel. Namaak tieten blijven namaak.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 16:08
Maar in het artikel staat toch dat het beter smaakt?
Dan is nep niet zo erg misschien?
Ik zou het gerust zelf eens willen proberen.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 16:27
Van je eigen product kan je alles beweren ook dat het beter smaakt. Het een keer uitproberen is een andere zaak.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
25 June 2018 17:05
Het volgende stukje komt tevoorschijn als je op DE STANDAARD klikt in het beginartikel.

Wijn blijf je nodig hebben.
Frankenstein-wijn
Een Replica-wijn begint bij wijn die in bulk aangekocht wordt bij grote industriële wijnbedrijven. Die wordt dan in het lab geüpgraded met componenten in dezelfde hoeveelheid en verhouding als in de originele wijn. Sommige wijnschrijvers in Amerika hebben het al ‘Frankenstein-wijn’ genoemd.
‘Zij houden er natuurlijk van om wijnen in lyrische termen te beschrijven, dat is aangenamer om te lezen,’ zegt Hicks. ‘Wij richten ons op de chemische en wetenschappelijke kant van wijn. Die is minder romantisch dan te zeggen dat de frisse ­zuren van een wijn afkomstig zijn van de oceaanbries die over de wijngaarden waait.’
Toch zijn er ook wijnschrijvers en andere professionele proevers die in de Amerikaanse pers al toegaven dat ze het verschil tussen het origineel en de kopie niet proefden, en soms zelfs de kopie de betere wijn vonden.
Kunnen alle wijnen gekopieerd worden? Met wijnen afkomstig uit één specifieke wijngaard of van zeldzame druiven blijkt het niet te lukken. Maar vele wijnen, ook in het premiumsegment, worden in honderdduizenden flessen gemaakt met druiven uit verschillende wijngaarden, en met de bedoeling om elk jaar, onafhankelijk van het weer, min of meer hetzelfde te smaken, zoals een aperitief of frisdrank.
‘Wijndomeinen werken met bepaalde recepten en formules en nemen allerhande beslissingen die de wijn sturen naar een gewenst smaakprofiel’, zegt Hicks. ‘Eigenlijk doen wij op basis van wetenschappelijke data hetzelfde, maar dan goedkoper.’



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/06/2018 11:10 door Guill.
Re: Chemische namaakwijnen groot succes.
28 June 2018 23:41
Oeps, zie nu dat er al een topic over dit fenomeen bestaat, sorry voor de forum vervuiling
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen