Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'

Gepost door JohnCopier 
Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'
06 August 2018 13:53
In het zuiden van Frankrijk is het eerder regel dan uitzondering. In de betere restaurants, is mijn ervaring van afgelopen vakantie, wordt zelfs naar de gewenste temperatuur gevraagd. En rood bij vis is ook al geen uitzondering.

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'
06 August 2018 14:36
Rode wijn drinken bij de huidige kamertemperaturen 25 à 30 graden? Ik koel dan ook mijn rode wijnen in de koelkast. Te koud? Gewoon even wachten. Zeker geen Ch9 drinken.
Re: Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'
06 August 2018 15:00
“Vroeger” op de camping in Frankrijk dronk ik altijd “flessen” wijn op zomerse buitentemperatuur.....
En dat waren van die plastic flessen, wij kochten altijd “de beste” met 11% alcohol.
Je had ze toen ook van 9% en 10% cool smiley
Heb het wel over de vroege jaren ‘80.
En hoe kreeg ik het weg!
Nu gewoon vanuit de klimaatkast, inschenken en even wachten.
Re: Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'
06 August 2018 15:08
Zoek eens naar een keukenthermometer. Waarom dan niet een vleesthermometer? In de onderste en bovenste waarde niet erg nauwkeuring maar wanneer dat geen probleem is dan is deze een koopje. Kan je ook voor je te braden rosbeef gebruiken.

[www.hema.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done'
07 August 2018 13:32
Koude rode wijn is dé trend deze zomer: 'Hij is dan fijner en lekkerder'

[www.rtlnieuws.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen