Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Beaujolais

Gepost door JohnCopier 
Beaujolais
12 August 2019 12:03
Beaujolais 101 ~ Your Primer Through the Lens of Les Vins Georges Duboeuf

PHOTO: Taken in the Beaujolais region of France, at the Georges Duboeuf’s Chateau, in Romaneche-Thorins, France. Georges Duboeuf is the highly regarded founder of Les Vins Georges Duboeuf.

[www.wine-blog.org]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/11/2019 12:18 door JohnCopier.
Wine woes: Tariffs, Brexit cloud French Beaujolais season
20 November 2019 17:54
CHATILLON, France (AP) — Celebration is the mot du jour in France’s Beaujolais region on the third Thursday of November, when winemakers and sellers uncork the season’s Beaujolais Nouveau with feasting and fanfare.

[www.sfgate.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Le Beaujolais nouveau sans banane mais avec le sourire
20 November 2019 18:25
Porté par de bons chiffres, le Beaujolais a le coeur à la fête cette année pour son primeur lancé dès mercredi soir, même si le Brexit et les taxes américaines font planer des incertitudes sur ses ventes à l'export.

[avis-vin.lefigaro.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Le Beaujolais nouveau sans banane mais avec le sourire
22 November 2019 18:14
Everything You Need To Know About Beaujolais Nouveau Day

[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Le Beaujolais nouveau sans banane mais avec le sourire
22 November 2019 18:15
Why Beaujolais Nouveau? ~ History Holds the Answers

[www.wine-blog.org]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Le Beaujolais nouveau sans banane mais avec le sourire
22 November 2019 18:21
Le Beaujolais Nouveau Ain't That Bad

[www.wine-searcher.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Le Beaujolais nouveau sans banane mais avec le sourire
25 November 2019 18:17
Beyond Beaujolais: The Short, Happy Lives of Europe’s Other Nouveau Wines

[vinepair.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Carbonic Maceration Breaks Out of Beaujolais
28 October 2019 17:58
It's most associated with lighter, fruitier wines, but winemakers worldwide are taking it very seriously indeed.

[www.wine-searcher.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Beaujolais reports small but promising 2019 vintage
15 October 2019 17:14
Beaujolais has declared the 2019 vintage a small harvest – half the size of the previous year, due to “climate hazards”.

[harpers.co.uk]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Orages de grele en beaujolais sud.
20 August 2019 12:09
Hier zullen wij toch wel wat van merken!

[www.anthocyanes.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Orages de grele en beaujolais sud.
20 August 2019 14:26
Villages en cru's voorlopig nog geluk gehad.
Re: Orages de grele en beaujolais sud.
21 August 2019 09:45
Gisterenavond nog aan de Beaujolais gezeten. Heerlijk fruitig sapje. Jean Marc Burgaud, Morgon; Côte du Py 2014 met 13% alc. Vorig jaar november tijdens de Foire aux Vins in Lille voor net onder de 9 euries gekocht.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Orages de grele en beaujolais sud.
21 August 2019 12:14
Idealwine is het met mij eens. Over toeval gesproken!

[www.idealwine.info]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Orages de grele en beaujolais sud.
22 August 2019 13:33
Moeten we weer een keer doen John, de serieuzere wijnen uit de Beaujolais op een rijtje zetten. Ik kan me voorstellen dat die 9 euro voor die Cote de Py niet te veel was...
Re: Orages de grele en beaujolais sud.
27 August 2019 09:25
Kunnen wij voorstellen. Moet een van de anderen oppakken want ik heb al een onderwerp. Nog niet naar buiten gebracht. Af Domaine 9,20 euries. Tijdens de FAV in Lille net geen 9 euries.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Hameau Dubœuf pops cork on Jora Vision’s Mon Beaujolais wine experience
08 April 2019 18:03
Created by Dutch design firm Jora Vision, an immersive new show has opened at Europe’s largest wine museum. The Mon Beaujolais experience at Hameau Dubœuf in the heart of Beaujolais is set inside a replica wine cellar.

[blooloop.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
17 December 2018 18:43
Heeft in z'n uppie de beaujolais op de kaart gezet.

[www.spiritedbiz.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
18 December 2018 12:31
Le Hameau Duboeuf ligt echt niet in de Maconnais. Wel in de Beaujolais. In Romanèche-Thorins.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
18 December 2018 13:06
Je hebt gelijk. Wellicht heeft hij daar een postadres. smoking smiley

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
19 December 2018 11:24
Er zijn wel overeenkomsten tussen Maconnais en Beaujolais. De witte wijnen zijn van chardonay druiven en de rode in de Beaujolais van gamay en in de Maconnais meestal van gamay. Het wordt tijd dat de druif op het etiket komt te staan. Er zijn altijd mensen die rode maconnais (Bourgogne) kopen en denken dat ze dus pinot noir kopen.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
19 December 2018 11:33
Inderdaad.

Franse wijnboeren zijn kunstenaars in het weglaten. Ze gaan er kennelijk van uit dat je die kennis moet hebben.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
19 December 2018 13:05
Ik zou graag hebben dat de druif/druiven altijd vermeld staan. Je moet kennis niet altijd aan de koper overlaten.
"Kunstenaars van het weglaten" Misschien, maar wat voor een Fransman duidelijk is dat nog niet voor een ander. Misschien is het wel verboden.


"Macon rouge" is gamay. Is hij van pinot noir gemaakt dan noemt men hem meestal Bourgogne rouge. Je hebt ook nog een combinatie van beide druiven "Passe tout grains".


Enige tijd geleden stond ik in de Hema. En naast me stond iemand die een chardonay wijn zocht maar niet vinden kon. Ik heb hem er toen op gewezen dat er een net voor zijn neus stond namelijk een Chablis. Heeft hem toch maar niet gekocht. Te duur of omdat Chardonnay niet op het etiket stond? Op het achteretiket zal het wel hebben gestaan. Ik zou het op het vooretiket willen zien.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
19 December 2018 15:09
Ooit, heel lang geleden stond ik met wat vrienden op een proeverij. Aan het eind van de proeverij liepen wij al keuvelend met een glas wit of rood rond. Een kennis van mij, die daar ook was, stelde aan mij de vraag wat ik in het glas had? Het antwoord weet ik nu niet meer. Ongevraagd vertelde hij mij dat hij het helemaal gehad had met de chardonnay. Hij had wit in het glas en op mijn vraag wat hij nu dan in het glas had was zijn antwoord, chablis.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Georges Duboeuf: The Architect of Beaujolais’ Rise
20 December 2018 10:14
The Next Big Thing in Beaujolais.
28 April 2018 06:32
A small revolution is taking place in an area called Les Pierres Dorées, and it might not be long before you start seeing Point Noir from southern Beaujolais on shelves. Here's what we know so far.

[www.foodandwine.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The Next Big Thing in Beaujolais.
28 April 2018 10:36
Prijzen in Bourgogne veel te duur. Uitbreiden onmogelijk. Slim dan ga je Pinot Noir in Zuid-Beaujolais planten en je mag de wijn ook nog als Bourgogne verkopen. Coteaux Bourgignons meen ik.
Re: The Next Big Thing in Beaujolais.
28 April 2018 11:26
Creativiteit kan de mens niet worden verweten. cool smiley

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The Next Big Thing in Beaujolais.
06 May 2018 13:29
Bijna nooit ben ik boeiende Pinot Noir tegen gekomen in het Zuidelijk gedeelte van de Bourgogne. De grond is minder geschikt
Le Beaujolais se réveille sous la neige
06 February 2018 14:19
Beter nu dan over een maand. Maar druivenstokken kunnen wel wat hebben. En sneeuw is als een deken.

[www.lci.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Mom­mes­sin Cô­te-de-Brouil­ly Gran­des Mi­ses 2014
29 October 2017 11:58
Soms heb je zomaar zin in een Beaujolais en deze had ik nog liggen.
Heerlijk.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen