Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

The Jane.

Gepost door JohnCopier 
The Jane.
10 March 2019 14:45
Niet zo best.

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The Jane.
10 March 2019 15:40
Steekvlam in de afzuigkap.
Ok, ik heb geen verstand van professionele keukeninrichtingen maar mag zoiets grote gevolgen hebben?
Zijn die dingen in zo’n omgeving daar niet op gemaakt dat het geen kwaad kan?

Bij mijn buren wat verderop voorkwam, kortsluiting in, de afzuigkap een grote brand....
Koekenpan met boter opgezet, iemand riep van boven en ze was even afgeleid.
Binnen 10 minuten ging het rookalarm af en stond de pan in de brand.
Afzuigkap zoog het op maar binnenwerk verbrande en de stroom viel uit.
Trek was weg en vuur was vrijwel meteen uit.
Brandweer was er snel en hoefde niets te blussen maar alleen te ventileren.
Salvage heeft twee weken gewerkt om alles te reinigen en te controleren.
Hoop ellende voor een vergeten pannetje!
Re: The Jane.
11 March 2019 13:48
Net als bij een gewone schoorsteen in huis moet je het afzuigsysteem ook periodiek schoonmaken. Ondanks de filters is na verloop van tijd de binnenkant van de buis naar buiten met een flinke laag aangekoekt vet bedekt. Vlamberen doe je thuis niet veel en waarschijnlijk ook niet onder de afzuigkap maar in een professionele keuken wel. Ondertussen staat er in de betere keuken ook één of meerdere Big Green Egg's. Temperaturen tot boven de 400 gr. Alles staat aan voor gebruik. De gaspitten, de frituur, de plancha, de oven, de salamander enz. Dat doe je thuis niet. In de professionele keuken moet/wordt snel en vaak op zeer hoog vuur gewerkt. In de professionele keuken noemen ze dat knallen. Dat kan, maar je moet wel opletten.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen