Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Portugal

Gepost door JohnCopier 
Re: Advies nodig voor Porto
11 April 2015 13:01
Top tip Eelco, bedankt!

Groet
Stef
Re: Advies nodig voor Porto
11 April 2015 15:43
Wie is dat paardenmeisje rechts? confused smiley
Re: Advies nodig voor Porto
11 April 2015 17:03
Das Willemijn Peters, schrijft voor WineLife. Ik begrijp dat Sonja van de Rhoer meer jouw generatie is.
Re: Advies nodig voor Porto
12 April 2015 19:18
Eelco weet je ook een goed restaurant in de stad Porto?

Groet
Stef
Re: Advies nodig voor Porto
12 April 2015 20:14
Ja, dat is Adega S. Nicolau. Toprestaurants zijn eigenlijk afwezig in deze boerenstreek, maar topboerenkeuken vind je daar. 50 Meter van het water, aan het begin van een steil straatje. Verse vis, dat spreekt, maar ook de zoetigheden na, zijn van grote schoonheid. (In tegenstelling tot de meeste vrouwen daar: die hebben handige korte beentjes, vanwege de bergen.)

Salut!
Re: Advies nodig voor Porto
12 April 2015 20:44
EelcovanWieringen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja, dat is Adega S. Nicolau. Toprestaurants zijn
> eigenlijk afwezig in deze boerenstreek, maar
> topboerenkeuken vind je daar. 50 Meter van het
> water, aan het begin van een steil straatje. Verse
> vis, dat spreekt, maar ook de zoetigheden na, zijn
> van grote schoonheid. (In tegenstelling tot de
> meeste vrouwen daar: die hebben handige korte
> beentjes, vanwege de bergen.)
>
> Salut!


Drs. u heeft ook al verstand van vrouwen???

>grinning smiley<

Hendrik
Re: Advies nodig voor Porto
12 April 2015 20:46
Iets ten noorden van Porto is de Minho keuken de moeite waard
Werkelijk alles van het varken komt ter tafel, en dat bedoel ik letterlijk!smiling bouncing smiley
Hendrik
Port, Graham's, port-spijs en O'Mundo
03 January 2015 09:28
Voor de 8 bezoekers van dit forum smiling smiley


Portproducenten zijn bezig met een stevige modernisatieronde. Het imago van vrouwendrankje en iets van vroegere generaties met gedistingeerde heren begint stilaan te vertroebelen. Ervoor in de plaats komt een wijn in beeld die meer in zijn mars heeft dan het verwarmen van de ledematen en als smaakmaker in sauzen. De campagnes van nu richten zich op een jong en hip publiek, publiek dat verleid wordt de port te mixen met tonic, cognac, witte wijn en andere aromaten. Tegelijkertijd komt ook een andere potentie van port in beeld: als begeleider van elegante spijzen, ver weg van het obligate blokje kaas. Porthuis Graham's en Restaurant O'Mundo gingen een port-spijsuitdaging aan en de resultaten zijn bepaald verrassend te noemen. Maar eerst kijken we naar de huidige stand van zaken in de Douro, want de ontwikkelingen rond port stonden bepaald niet stil. Een schets.

Het werd allemaal erg duur

Het begon al voorzichtig in de jaren '70 van de vorige eeuw maar de beer was helemaal los toen Portugal in 1986 toetrad tot de EU:...

Voor de volledige tekst: Proefschrift Magazine. Wel een abonnementje nemen.

Salut,

Eelco
Re: Port, Graham's, port-spijs en O'Mundo
03 January 2015 13:44
Re: Port, Graham's, port-spijs en O'Mundo
03 January 2015 13:52
EelcovanWieringen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor de 8 bezoekers van dit forum smiling smiley
>

> Salut,
>
> Eelco


Leer eens tellen, zijn er 46 >grinning smiley<

**************************************************************************************

It's all in your head the thoughts you have that build your world illusion,
the faith you need so you can proceed and build a sane solution
is it the truth, is there any proof to back up the things you believe in,
or is it a dream to make it seem like a goal that you're achieving

**************************************************************************************
Re: Port, Graham's, port-spijs en O'Mundo
04 January 2015 09:48
Een select groepje wellicht, maar wel een met grote waardering voor de bijdragen, Eelco.
Re: Port, Graham's, port-spijs en O'Mundo
04 January 2015 13:41
Hoeveel volgers dit forum inmiddels kent zegt mij niet zoveel.

Wat mij wel wezenlijk opvalt is dat de activiteiten op dit "nieuwe" wijnforum naar mijn gevoel fors zijn toegenomen ten opzichte van de oude versie.

Ik kan het verkeerd hebben, maar volgens mij functioneert dit nieuwe forum erg goed en is hierbij een complimentje richting de initiatiefnemers en de operators zeker op zijn plaats. Dus bij deze!!

Groet,
Rob
Re: Portugal
06 December 2019 23:08
Een nieuw onderwerp alhier plaatsen lukt mij niet meer…. jammer
Re: Portugal
07 December 2019 11:35
Wanneer het lastig is gewoon de oude manier gebruiken. Na een paar weken trek ik het naar de betreffende groep.

Je zit nu in de groep Portugal. Zet daar je bericht over Portugal. Heb je iets over UK zet dat in UK. Is dit te moeilijk hot smiley dan volgens de oude methode.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Quinta de Lemos
06 December 2019 23:05
Iemand ervaring met dit geweldig goede wijnhuis?
Quinta de lemos
06 December 2019 16:27
Kent iemand dit Portugese wijnhuis?
Komt heel mooi spul vandaan >grinning smiley<
Re: Quinta de lemos
06 December 2019 18:56
Ik in ieder geval niet.
Portugal is toch een beetje in de vergetelheid geraakt lijkt wel.
Ok, Port niet maar de rest?
Quinta de Lemos
06 December 2019 16:13
Even naar Portugal geweest, en aldaar in een restaurantje de Dona Louise 2010 van dit huis ingeschonken gekregen. Geweldige wijn voor de 19 euro waar ie voor op de kaart stond. Voor dat geld alhier nergens meer te koop, of zie ik wat over het hoofd?
Re: Quinta de lemos
06 December 2019 20:44
Ja Duitsland.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Portuguese wine exports exceed 580 million euros by September 2019
08 December 2019 13:56
Portuguese wine exports exceed 580 million euros by September 2019

ViniPortugal invests 6.6 million euros for international promotion in 2020


[winesofportugal.info]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Antiquity Meets Modernity In Alentejo, Resulting In Outstanding Wine
21 February 2020 12:56
Antiquity Meets Modernity In Alentejo, Resulting In Outstanding Wine

After a long flight the hour and a half car ride from the Lisbon airport to Alentejo would provide a much-needed nap, but as I lazily began surveying the landscape of this unfamiliar place out the window my interest piqued. I felt transported to an emerging United States wine region I know well—Texas, Hill Country to be precise. As the summer sun baked the landscape, the undulating hills were covered with straw-colored grass, scrub bushes, and scraggly un-harvested cork trees (similar in appearance to a live oak), intermingled with lavender bushes and olive trees. It felt like home.


[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Snow hits Portugal’s Douro during spring
01 April 2020 17:05
Snow hits Portugal’s Douro during spring

In sharp contrast to the usual springtime conditions in Portugal’s Douro, the wine region is covered with snow, as captured by Adrian Bridge, CEO of The Fladgate Partnership.


[www.thedrinksbusiness.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
A Rare Trifecta for Vintage Port
29 April 2020 16:46
A Rare Trifecta for Vintage Port

Several top Port houses make history with a third straight vintage declaration for the 2018s


[www.winespectator.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Porto to open €105m ‘World of Wine’ attraction
21 July 2020 17:32
Porto to open €105m ‘World of Wine’ attraction

A large visitor attraction and cultural centre in Porto named ‘World of Wine’ (WOW) has been preparing to open its doors this summer, after more than five years of planning.


Heel indrukwekkend.

[www.decanter.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Portugal’s Vintners on the Forefront of Climate Change
04 August 2020 17:45
Portugal’s Vintners on the Forefront of Climate Change

Hit harder than most wine regions by rising temperatures and drought, the small country emerges as a global leader in responding to the climate threat


[daily.sevenfifty.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Inside World Of Wine, Portugal’s Latest Tourist Destination
31 August 2020 17:09
Inside World Of Wine, Portugal’s Latest Tourist Destination

World of Wine (WOW), one of the largest tourism attractions to launch in Europe this year, debuted last month in Vila Nova de Gaia, Portugal. True to its name, the project is a wine lover’s dream, and its location is already in an area that brings in oenophiles from across the globe each year. Vila Nova de Gaia, which is in the Porto district, is historically a port wine town and home to wineries famous for producing the fortified wine.


[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
How Port Is Changing: Why It’s Become A Millennial’s Drink
14 September 2020 17:38
How Port Is Changing: Why It’s Become A Millennial’s Drink

Port refers to a fortified wine produced in Portugal’s Douro Valley. It has been in existence since the 15th century, and has been consumed in the United States since the 17th century. The wine comes in a variety of styles, both red and white, and can range from dry to semi-dry to sweet.


[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
The Many Styles of Tawny Port Wine
04 January 2021 18:38
The Many Styles of Tawny Port Wine

Drinking deliciously aged fortified wine sounds great, but what happens if you haven’t had a bottle in the cellar since you were a teenager? Not to fear, because the makers of Tawny Port have done the aging for you.


[winefolly.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Watch out for Portugal’s women winemakers
08 March 2021 18:04
Watch out for Portugal’s women winemakers

Essential spoke to some of the country’s top players in a traditionally male-dominated profession

In 2020, one of Portugal’s most accomplished wine producers told me, in his opinion, the best winemakers were usually women. Last November, wine columnist Jancis Robinson wrote in the Financial Times about “women’s proven superior tasting sensitivity”. According to Robinson, we “have reached a tipping point in the way women are treated in the wine world”.


[www.essential-algarve.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Amorim: ‘Portugal has embarked upon a revolution’
07 May 2021 17:40
Amorim: ‘Portugal has embarked upon a revolution’

After a slow start, super-premium Portuguese unfortified wines are starting to make waves with aficionados and collectors, according to leading estate owner, Luisa Amorim.


[www.thedrinksbusiness.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen