Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Food & wine en restaurants

Gepost door JohnCopier 
The Jane.
10 March 2019 13:45
Niet zo best.

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The Jane.
10 March 2019 14:40
Steekvlam in de afzuigkap.
Ok, ik heb geen verstand van professionele keukeninrichtingen maar mag zoiets grote gevolgen hebben?
Zijn die dingen in zo’n omgeving daar niet op gemaakt dat het geen kwaad kan?

Bij mijn buren wat verderop voorkwam, kortsluiting in, de afzuigkap een grote brand....
Koekenpan met boter opgezet, iemand riep van boven en ze was even afgeleid.
Binnen 10 minuten ging het rookalarm af en stond de pan in de brand.
Afzuigkap zoog het op maar binnenwerk verbrande en de stroom viel uit.
Trek was weg en vuur was vrijwel meteen uit.
Brandweer was er snel en hoefde niets te blussen maar alleen te ventileren.
Salvage heeft twee weken gewerkt om alles te reinigen en te controleren.
Hoop ellende voor een vergeten pannetje!
Re: The Jane.
11 March 2019 12:48
Net als bij een gewone schoorsteen in huis moet je het afzuigsysteem ook periodiek schoonmaken. Ondanks de filters is na verloop van tijd de binnenkant van de buis naar buiten met een flinke laag aangekoekt vet bedekt. Vlamberen doe je thuis niet veel en waarschijnlijk ook niet onder de afzuigkap maar in een professionele keuken wel. Ondertussen staat er in de betere keuken ook één of meerdere Big Green Egg's. Temperaturen tot boven de 400 gr. Alles staat aan voor gebruik. De gaspitten, de frituur, de plancha, de oven, de salamander enz. Dat doe je thuis niet. In de professionele keuken moet/wordt snel en vaak op zeer hoog vuur gewerkt. In de professionele keuken noemen ze dat knallen. Dat kan, maar je moet wel opletten.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Tim Hanni MW: Food and wine pairing is bullsh*t
20 February 2019 14:23
While food and wine matching is one of the most important roles of the sommelier, Master of Wine Tim Hanni has dismissed the concept as “bullsh*t”.

Het is ook maar een mening.

[www.thedrinksbusiness.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Tim Hanni MW: Food and wine pairing is bullsh*t
20 February 2019 15:51
Zit wel wat in....
Natuurlijk heb je de echte klassiekers maar ze kunnen het ook overdrijven.
Ik ben meer van de vrije keuze, drink waar je zin in hebt.
Spanish chef Adria to reopen famed elBulli, won't serve food.
28 January 2019 17:47
Maar wat is het verdien model?

[www.reuters.com]?

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Spanish chef Adria to reopen famed elBulli, won't serve food.
31 January 2019 09:18
Gerechten ontwerpen de deze ideeën verkopen aan andere restaurant misschien?
Om daar nu 10 miljoen in te steken is wel een gok.
Stop searching for perfect wine and cheese matches.
16 January 2019 18:19
Het is ook maar een mening.

[www.texarkanagazette.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Wijn kiezen is lastig.
30 December 2018 12:31
De oplossing is je te laten uitnodigen.

[www.foodiesmagazine.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
12 één- en 2 nieuwe tweesterrenrestaurants.
17 December 2018 14:00
Pure C in Cadzand, met Syrco Bakker als chef, en Sabero in Roermond, het restaurant van Nico en Sonja Boreas, zijn de nieuwe twee sterrenrestaurants in de gids van 2019. Maar liefst 12 restaurant pakken de felbegeerde eerste Michelinster. Dat bleek vanmiddag tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

[www.kokswereld.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Yotam Ottolenghi’s Christmas dinner with Grace Dent - video.
07 December 2018 14:00
Idee voor de Kerst.

[www.theguardian.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Gratis fles wijn voor tafelgasten die smartphone opbergen in locker.
23 November 2018 12:42
Dit voorbeeld verdient navolging.

[www.hln.be]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Gratis fles wijn voor tafelgasten die smartphone opbergen in locker.
23 November 2018 12:47
Leuke gedachte maar wat maakt het voor de uitbater uit?
Zolang je daar eet geef je toch geld uit waar hij het van moet hebben.
Of de tafelgenoten nu met een telefoon zitten of niet.
Re: Gratis fles wijn voor tafelgasten die smartphone opbergen in locker.
23 November 2018 13:17
Veel. Mensen die in het vervolg wegblijven. Daar denkt de uitbater aan.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Gratis fles wijn voor tafelgasten die smartphone opbergen in locker.
23 November 2018 13:48
Er wordt in de horeca wel eens gezegd: "Ze eten me arm maar ze drinken me rijk".

Het is trouwens één fles voor alle gasten aan één tafel.
Granola galore: Sergio Herman & La Favo lanceren 3 exclusieve smaken.
21 November 2018 13:54
La Favo, het geesteskind van Bie Verheye, is in België al langer bekend om haar signatuur quinoa granola. Nu brengt ze samen met sterrenchef, Sergio Herman, drie nieuwe exclusieve smaken uit geïnspireerd op de Zeeuwse roots van de kok. Premium granola’s met op zijn Sergio’s ‘net dat tikkeltje meer’. Ambachtelijk en Belgisch om je dag goed in te zetten.

Was het niet zo dat Sergio H het wat rustiger aan ging doen?

[marieclaire.be]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Jonnie Boer van De Librije opent binnenkort een nieuw restaurant.
19 November 2018 12:20
Helaas kunnen we niet élke dag in een sterrenrestaurant eten — maar gelukkig hebben we Jonnie Boer, de sterrenchef die zijn kookkunsten toegankelijker maakt door een nieuw en betaalbaar restaurant te openen.

[www.quotenet.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Trend: winterbarbecue & wijn
12 November 2018 18:26
Bij steeds meer restaurants en bars staat ‘s winters een BBQ voor de deur en topchefs herontdekken de oerpassie van het grillen. De geur heeft enorme aantrekkingskracht op gasten en de gloeiende kolen zorgen voor extra beleving. Bovendien worden onze winters steeds milder en wordt het terras steeds intensiever gebruikt. De winter barbecue is wereldwijd een trend.

Gisteren in het Griftpark (Utrecht) gedineerd. Drie verschillende delen van het varken op de Big Green Egg. Prachtig gelakt buikspek. Ribbetjes mogen er zijn. Stuk van de borst om te zuigen. Wijnen zijn pet. Water met bubbels is dan als alternatief een aanrader. Verder gewoon een fles gekoeld leidingwater op tafel. Laatste niet op de rekening. Volgende keer eens vragen of wij onze eigen wijn mogen inbrengen.

[www.entreemagazine.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Dit is het verschil tussen restaurants met één, twee of drie Michelin-sterren.
05 November 2018 13:30
Voor een restauranthouder is er geen grotere onderscheiding dan de prestigieuze Michelin ster. Behalve als hij er twee krijgt. Of het maximale aantal van drie.

[www.businessinsider.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/11/2018 17:49 door JohnCopier.
Inter Scaldes op 1 in Lekker500.
30 October 2018 10:15
Restaurant Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen staat dit jaar op de eerste plaats van Lekker500. In de nieuwste editie van de restaurantgids neemt het Zeeuwse restaurant die toppositie over van de Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer. De Librije is nu nummer twee. De Leest in Vaassen van Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman staat op plek drie.

[www.telegraaf.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Eeuwenoude Hollandse recepten lijken soms zo van Ottolenghi te komen.
11 October 2018 17:31
Eten Het nieuwe boek Luilekkerland is méér dan 400 jaar vaderlandse eetgeschiedenis. Veel eeuwenoude recepten bleken verrassend goed nakookbaar.

[www.nrc.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Peter Klosse: “Chef-koks kunnen het verschil maken”.
10 October 2018 14:22
Hoe ziet de toekomst van de horeca in relatie tot het milieu er uit? Hebben de chef-koks en restaurateurs een bepaalde vorm van verantwoordelijkheid om de wereld en de consument gezonder te krijgen? Die vragen stonden gisteren centraal tijdens de tweede Taste Summit in Maastricht. Gaan een goed milieu en een goed gevulde portemonnee hand in hand? Albert Kooy, Peter Klosse en Carlos Monteiro gaven antwoord op die vragen.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Koen van der Plas van Inter Scaldes: Nederlandse wijn en topgastronomie.
03 September 2018 12:49
Voor € 29,95 weet je alles.

[www.missethoreca.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Diner met winnende Nederlandse wijnen bij Restaurant Bentinck
16 August 2018 12:32
Jammer... alleen voor genodigden.

[www.missethoreca.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Kraanwater in restaurants: gratis of niet?
06 August 2018 11:59
In vergelijking met Frankrijk is er in Nederland nog een hoop te winnen.

[www.nhnieuws.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Kraanwater in restaurants: gratis of niet?
06 August 2018 12:46
Blijft een heikel punt....
Ok, als je nu alleen kraanwater bestelt en verder niets dan kan ik er nog inkomen.

Heb het vast eerder verteld maar in Frankrijk is dat echt beter.
Maakte in St Tropez/Ramatuelle eens een lange wandeling op een hete voorjaarsdag.
Op een gegeven moment was mijn fles water leeg, niet prettig.
Ik loop een (dure) strandtent binnen en vraag of ik mijn flesje met water mag vullen.
Ik kreeg meteen een gekoelde fles water van de barman.
Ik wilde deze betalen maar daar was geen sprake van!
Fooi wilde hij absoluut niet hebben, gewoon service.
Ga je toch met een goed gevoel de deur uit.
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben.
20 June 2018 17:27
Ik hoop dat de wisseling van de wacht goed uitpakt.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Anthony Bourdain dies of suicide at 61
08 June 2018 17:04
Hier ben ik toch wel even stil van.

[pagesix.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Hoe werkt de WijnSpijs App? [INFOGRAPHIC]
31 May 2018 17:19
Op het eerste gezicht zeg ik, handig.

[www.wijnspijs.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Nieuwe bierapp voor foodpairing
24 May 2018 12:02
Vandaag lanceren Nederlandse brouwers de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Het is een samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Voor horecaondernemers is het handig de inhoud van de app te kennen.

[www.entreemagazine.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen