Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Food & wine en restaurants

Gepost door JohnCopier 
Re: De top 10 van de Lekker 2018.
31 October 2017 10:05
Plaats bij mooi weer maar eens een oproep alhier....>grinning smiley<
Re: De top 10 van de Lekker 2018.
31 October 2017 10:32
Ik ben al onderweg. tongue sticking out smiley

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: De top 10 van de Lekker 2018.
01 November 2017 11:25
Toch slordig.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Mijn Lekker op 1.
30 October 2017 14:51
Vanavond een mandje stokbrood, slakken in room gegaard en afgemaakt met verse kruiden en veel, heel veel knof. Daar schenken wij een Dr. Heger Spätburgunder Winkelerberg GG uit het jaar 2012 bij. Gaat een feest worden. Helaas lust de kapitein dit niet dus wij serveren ook wat garnalen in knof. Zo simpel kan een diner zijn. Als toet huis gemaakt vanille ijs met mangocrême.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Mijn Lekker op 1.
30 October 2017 16:28
Thuis eten is vaak heerlijk thumbs up
Re: Mijn Lekker op 1.
30 October 2017 18:06
Die GG is weergaloos mooi. Ik maak er een handstand voor. (Op één hand) Twee jaar geleden op het Weingut aangekocht. Ik was toen al plat en gaf de wijn een 92+/100 Daar is de wijn nu dik overheen gegaan. Het laatste glas is een half uur geleden gedronken en ik proef de wijn nog. Vanavond tandenpoetsen overslaan. Zucht... wat een mooie wijn.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Mijn Lekker op 1.
30 October 2017 19:43
Handstand op één hand, ik zou het niet doen! grinning smiley
Koken met champagne
27 October 2017 12:31
Paddenstoelenrisotto met champagne en geitenkaas.

Risotto? Altijd goed. Opnieuw een prachtig stukje uit de NRC.

[www.nrc.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Koken met champagne
27 October 2017 15:45
Klinkt goed maar zou je het echt proeven of je die twee glaasjes Champagne er nu wel of niet indoet?
Ik maak “regelmatig” risotto maar doe er niet altijd witte wijn in, merk geen/weinig verschil.
Doe ik er te weinig in?
Re: Koken met champagne
27 October 2017 17:07
De discussie over het weglaten of vervangen door... is eigenlijk niet juist. Laat je de Parmezaan weg en neem je daarvoor een oude kaas dan geeft dat een heel andere risotto. Alle onderdelen van de risotto behalve de risotto kan je door iets anders vervangen. Maar je gaat steeds verder van het oorspronkelijke gerecht. Ook lekker maar toch anders.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Koken met champagne
27 October 2017 17:17
Ik moet nog iets toevoegen. Het is zeker niet zo dat de genoemde risotto de oorspronkelijke risotto is.

Bij de risotto wordt champagne gedronken en dan zou ik ook in de risotto dezelfde wijn gebruiken. Drink je witte wijn bij de risotto dan doe ik witte wijn in de risotto.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Koken met champagne
28 October 2017 11:00
John, vind je echt dat als je bij een gerecht champagne drinkt dat dan ook die champagne in het gerecht moet zitten? Ik kan me voorstellen dat een andere witte wijn (geen Yquem natuurlijk) niet zal opvallen.
Ook leuk, heb laatst een Boeuf à la Provençal gemaakt. Daar hoort witte wijn in. Ik heb iedereen gezegd dat er witte wijn inzat en toch dronk bijna iedereen er liever een rode wijn bij.
Re: Koken met champagne
28 October 2017 11:32
Het is een uitgangspunt in de keuken en een klein zekerheidje. Dezelfde wijn in het gerecht en in het glas. Maar verder is het natuurlijk arbitrair. Gewoon dat doen wat je lekker vindt. En of je het proeft weet ik niet. Ik zal niet zo snel champagne in een gerecht doen. Bubbels kunnen mij niet of nauwelijks bekoren. Ik zal het dus niet gebruiken en ook niet schenken.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Iens komt met eigen festival.
20 October 2017 15:17
IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten die reserveren via iens.nl of de IENS app.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Pays d’Oc pop-up wine bar voor 12 dagen in Odeon Amsterdam.
12 October 2017 16:40
Leuk.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
The Wine Dine Dictionary teaches the ABCs of wine and food.
27 September 2017 12:40
Zo'n naslagwerk kan zeker behulpzaam zijn. Binnenkort staat de kerstboom er weer.

Dichter bij huis. Geen idee of het nog te koop is; Het boekje "Welke Wijn Waarbij" van Hubrecht Duijker ISBN 90 6611 037 6

[beta.theglobeandmail.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The Wine Dine Dictionary teaches the ABCs of wine and food.
27 September 2017 13:50
Dat laatste boekje staat hier al vele jaren in de kast.
En komt er ook zo nu en dan even uit cool smiley
Franse topkok levert drie Michelinsterren in: prestatiedruk is te hoog.
23 September 2017 16:46
Het zal wel een doordachte stap zijn. Maar hoe ga je op een betaalbaar niveau dit restaurant met de uitstraling van een "Ufo" exploiteren? Pakweg 30 koks 4 sommeliers kunnen op een paar na allemaal een andere job zoeken. Op dat niveau is dat niet zo moeilijk.

[www.msn.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Rotterdam krijgt draaiend restaurant.
15 September 2017 12:55
Vanaf zondag 1 oktober is Rotterdam een bijzonder fenomeen rijker: een draaiend restaurant op 43 meter hoogte, direct naast het toekomstige Attractiepark Rotterdam in het stadsdeel Charlois. De exploitanten van de toren, de ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen noemen het inmiddels zelf ‘de prachtigste eetattractie van Nederland’.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Rotterdam krijgt draaiend restaurant.
15 September 2017 13:38
Had de Euromast dat ook niet?
Re: Rotterdam krijgt draaiend restaurant.
19 September 2017 10:16
Draaiend restaurant is nog geen goed draaiend restaurant grinning smiley
Plannen voor heel exclusief restaurant in Limburg: 600 euro voor etentje, inclusief wijn en taxi.
14 September 2017 16:25
Wij gaan het volgen. Overigens hebben wij dit eerder gezien.

[www.hbvl.be]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Plannen voor heel exclusief restaurant in Limburg: 600 euro voor etentje, inclusief wijn en taxi.
15 September 2017 10:07
Als het doel is zo duur mogelijk uit eten gaan is mogen ze bij mij voor 1000 euro pp vanavond wel aanschuiven cool smiley
Re: Plannen voor heel exclusief restaurant in Limburg: 600 euro voor etentje, inclusief wijn en taxi.
15 September 2017 12:07
En dan slavink op het menu.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Plannen voor heel exclusief restaurant in Limburg: 600 euro voor etentje, inclusief wijn en taxi.
15 September 2017 13:38
Ready for take off.
03 September 2017 10:57
Ik heb liever een openhaardvuur.

[www.travelvalley.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Ready for take off.
03 September 2017 11:17
Ik begrijp er echt het nut niet van.
Leuk? Zal best.
Maar gaat het om het eten of het uitzicht?
15 ergernissen van restaurantgasten.
28 August 2017 11:21
Niet "van" maar "over". Is werkelijk te triest voor woorden.

[www.derestaurantkrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
The rule of the Roux
09 August 2017 17:42
Wat mag ik graag naar deze man op de BBC kijken.

[bbrblog.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: The rule of the Roux
09 August 2017 20:26
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen