Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Food & wine en restaurants

Gepost door JohnCopier 
Re: 100 Parkerpunten proeverij in Wereldmuseum......cool smiley
14 December 2014 23:27
WildeMeeuw Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wow, mannen, wat een line-up.
> Vergis ik me, of hebben de Lala's opvallend vaak
> last van kurk?

Dat denk ik niet. Een Lala proeverij meegemaakt zonder kurk maar al met al never 100 punten.

Hendrik

p.s. deze fles had niet gewoon "kurk" maar kurk in het kwadraat >grinning smiley<
Re: 100 Parkerpunten proeverij in Wereldmuseum......cool smiley
14 December 2014 23:32
jeroenk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hee Hendrik,
>
> De Kirschgarten van Kuhn vond ik mooi, maar het
> minst 'Riesling' van alle GGs.
> Erg opulent, dikke abrikozen, associaties met
> schnapps, vol rijp, veel kruiden. 91/100
> De Felseneck van Fröhlich vond ik dit keer wat
> tegenvallen; gave neus met mooie vegetale en
> animale tonen, complex ook, maar in de mond
> 'awkward', zoekend naar balans, diepte en
> complexiteit.
> Toch nog 91/100
>

Dank Jeroen, een Duitse wijnvriend had belangstelling voor ons oordeel m.b.t. de 2009 jaargang.
Schijnt nogal wat discussie over te zijn aldaar. Die Felseneck vond ik ook behoorlijk teleurstellend, zeker in perspectief met de 2004.

Hendrik
> Cheers, J.
Re: 100 Parkerpunten proeverij in Wereldmuseum......cool smiley
15 December 2014 09:03
Wat een geweldige avond! De afgelopen jaren heb ik regelmatig het thema 100/100 mogen organiseren danwel bijwonen.
Daar zaten uiteraard altijd geweldige wijnen bij, maar net zo veel "teleurstellingen" om de dood eenvoudige reden dat ze veel te jong waren....hoeveel mensen hebben er nu rijpe 100 punters in de kelder liggen? En ga nu maar eens een Lafleur 1982 kopen......om maar iets te noemen...
Ditmaal had ik het echte "jonge" spul uitgesloten door aan te geven dat de 100 punters minimaal 5 jaar oud moesten zijn.
Alle rode wijnen presteerden, op de enige kurk wijn La Landonne 1999 na, in optima forma! Ook de jonkies waren zeer genietbaar ondanks het duidelijk aanwezige toekomstpotentieel. Dat is onder andere te danken aan het fantastische jaar 2009 in Bordeaux. Groots in kwaliteit, groots in potentieel EN groots in zachtheid.

Hieronder mijn score per wijn

1986 Mouton Rothschild 100/100
1989 Clinet 98/100
2005 Eglise Clinet 99/100
2009 Clinet 100/100
2009 Pontet Canet 97+/100
2009 Haut Bailly 98+/100
1999 Guigal La Landonne KURK
2007 clos St Jean Combe des Fous 97+/100
2006 Chapoutier Greffieux 97/100
2005 Quilceda Creek 100/100
2003 Shafer Hillside Select 100/100
2000 Sine Qua Non Incognito 100/100

Over hedonistisch genot gesproken!

Ook de serie wit was zeer leerzaam.

Mijn winnaars waren de 2 2004 Grosses Gewachse, Felseneck van SF en Halenberg van ES. Niet ver daarachter: De 2 Kellers, de Wittmann en de Wagner Stempel.
Belangrijkste les voor mij: De GG's uit Duitsland kunnen geweldig rijpen! De oudste wijnen waren het mooist en deze waren springlevend...sterker nog.....niets zei mij dat de rek in groei er al uit was....Gaat dus helemaal goed komen met de jongere versies.
Donnhoff en Rebholz vielen mij het meest tegen waarbij het voor Donnhoff totaal niet verrassend is. Dit is stil blijven staan in ontwikkeling en links en rechts door 20-tallen fanatieke (jonge) Winzers gepasseerd......De tijd van Loosen en Donnhoff is passe....

Dan nog het Wereldmuseum! TOPtent!! Speciaal voor ons extra personeel in laten vliegen om onze tafel genoeg aandacht te geven en het decanteren van al onze flessen. Perfect tempo met schenken. Perfecte volgorde van drinken (had ze de vrije hand gegeven) en de gerechten waren zeer sterwaardig. Feest om hier te mogen komen. Hulde!

Last but not least....het gezelschap! 100/100!

Dank..

Hasta luego
John

iedere steak onder 500 gram is carpaccio
iedere kreeft onder 1000 gram is een rivierkreeftje
Re: 100 Parkerpunten proeverij in Wereldmuseum......cool smiley
15 December 2014 11:56
Dank voor alle aantekeningen en voor de foto's van (neem ik aan) de huisfotograaf!

Mooi dat bijna alle rode wijnen goed uit de fles zijn gekomen.

Grappig overigens om het verschil in waarderingen te zien tussen Jeroen en Juan voor het lijstje rode wijnen. Juan sluit duidelijk aan bij de nieuwe meetlat van Parker terwijl Jeroen nog werkt met de meetlat die Parker tot een aantal jaar geleden hanteerde >grinning smiley<

Gegroet,

ChrisW
Restaurant Smakelijk
28 November 2014 07:37
Vanavond voor de 1e keer naar restaurant Smakelijk in Vlaardingen. De brigade is vernieuwd (ex la Enoteca, wereldmuseum) en de kritieken beloven niets dan goeds.....
Ze gaan een 10 gangen "tapas" menu bereiden....

Uiteraard nemen we eigen wijnen mee;

Dom Perignon 2002
Keller Hubacker GG 2008
Chivite Col 125 Chardonnay 2003
Opus One 1997
Le Dome 2001

Zin in!

Hasta luego
John

iedere steak onder 500 gram is carpaccio
iedere kreeft onder 1000 gram is een rivierkreeftje
Re: Restaurant Smakelijk
03 December 2014 14:50
Welke indruk heeft 't restaurant achtergelaten?

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Afgeperst op internet: de noodzaak van een nieuw concept
29 November 2014 13:56
Onderstaand artikel uit De Telegraaf (via Blendle) legt feilloos de vinger op de zere plek: ondernemers worden bedreigd met slechte (restaurant)recensies teneinde kortingen en andere gunsten te bedingen. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe benadering. Ok, ik ga even rechtop staan en zeg: ik héb dat nieuwe concept en het is nu volop in ontwikkeling, ism Camiel Latour en Tribal Marketing. Lees onderstaand artikel en zie in dat we niet om een nieuwe benadering heen komen. Zodra de tijd rijp is vertel ik meer over mijn ideeen die de wijze van recenseren volledig op z'n kop gaan zetten. Lees hier het volledige artikel uit De Telegraaf.

Salut,

Eelco
wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
09 November 2014 13:38
Beste wijnvienden,

Ik zoek een leuke wijn-spijs combi bij het volgende menu:

1e gang: gerookte makreel met structuren van biet
2e gang: pompoensoep
3e gang: diamanthaas met bijpassend garnituur en rodewijn saus
4e gang: parfait van kaneel met stoofpeer

De context: jaarlijks etentje bestuur van ponyclub, op kosten van club dus beperkt budget, prima kok kookt voor ons op locatie, wijnliefhebbers maar geen kenners, gezellige avond.

Ga je de gerookte makreel te lijf met houten chardonnay?
Bij de pompoensoep iets met weinig zuur uit Noord Rhone? Is dit misschien ook geschikt voor de makreel?
De diamanthaas completeren met bdx druiven? Oude of nieuwe wereld?
Zoet van Parfait pareren met een zoete maar vrolijke Rivesaltes Muscat?

Alvast bedankt voor jullie onmisbare advies,
Noel
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
09 November 2014 15:15
1e gang: Vanwege het rokerige zou ik gaan voor bv een pinot gris, of een Pouilly-Fumé. Manzanilla, ook lekker winking smiley.

2e gang: Water, eventueel met bubbel smiling smiley.

3e gang: Met een wat stevigere rode wijn zal je niet snel een flater slaan. Bdx druiven, prima.

4e gang: vanwege de kaneel en stoofpeer zou ik niet gaan voor een Muscat, dan eerder een rode Rivesaltes. Of een Mavrodaphne.
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
09 November 2014 17:54
Sauternes, de hele maaltijd grinning smiley

Hendrik.

p.s. ik ben gestopt met ponyrijden, kostte mij teveel leren zolen
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
10 November 2014 00:58
Doe eens gek: iedereen neemt een favoriete fles mee, en deze met z'n allen delen winking smiley
Wordt beslist een interessante en leuke avond!


Met Smakelijke Groet Dick
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
10 November 2014 08:43
Waarom geen grasbuikje op het menu met een mooie rood uit Loire bijvoorbeeld Château de la Coulée de Serrant?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/11/2014 08:48 door A.C.H.terBaks.
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
10 November 2014 09:32
Grasbuikje kennen ze hier niet. Moet je eerst even uitleggen.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
10 November 2014 09:43
Pony cool smiley

Maar waarom het menu veranderen?
thumbs upRe: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
22 November 2014 16:28
1e gang Grauburgunder, Pinot Grigio; ik denk dat een mooie Spaanse Cava het ook heel goed kan doen

2e gang doordrinken 1e wijn, of niets

3e gang Côtes de Nuits, voor de feestvreugde uit magnums

4e gang iets opwekkends, bijvoorbeeld een mousserende wijn met licht zoetje, Vin de Bugey of zoals ik onlangs dronk: een schuimwijn van Poulsard, Trousseau en Chardonnay uit de Jura

De keuze is reuze, voor wijnliefhebbers maar geen kenners is het verhaal bij de wijn belangrijk.

Succes Xmas thumbs up
Re: thumbs upRe: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
22 November 2014 16:52
Vin de Bugey als in Bugey Cerdon?
Dat is toch wel iets meer dan een licht zoetje?
Neemt niet weg dat ik het prachtig spul vind, en mij besef dat ik het dit jaar vergeten te bestellen heb!
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
22 November 2014 17:49
Inderdaad Robert, maar kan volgens mij best naast stoofpeertje. Het is zo feestelijk!
Re: wijnadvies bij gerookte makreel, pompoensoep, diamanthaas, kaneelparfait
23 November 2014 07:50
Aanzittend bij de voorbereidingen van 1 van de 5 Nederlandse restaurants die mee mogen doen met de Copa Jerez, combineerden we kaneelijs met een halfzoete Palo Cortado. En bij die makreel hoort natuurlijk een manzanilla, dat spreekt. Diamanthaas met rosso piceno en die pompoensoep zou ik weggeven.

Salut!
Chefs revolution
30 October 2014 13:18
Even genieten.

[www.thewinesite.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Chefs revolution
30 October 2014 15:29
En als we elkaar dan toch lekker zitten te maken kan dit er ook wel bij.

[www.chef-sache.eu]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
12 October 2014 19:52
Vandaag een tweetal wijnen opengemaakt, gisteren voldoende kilometers gemaakt om weer een fles open te mogen maken>grinning smiley<

Mijn eerste post op het hernieuwde prikbord, chapeau Robert!!

De volgende 2 wijnen uit 2009 zijn open vanavond:

La Croix de Gay en Poujeaux

Beide erg lekker met een extra lekker voor de Croix, geen uitgebreide PN van mij, daar ben ik wel klaar mee. Wel het verschil tussen de twee wijnen: de Croix is meer verleidelijk en op dit moment meer lagen in het geuren pallet, de Poujeaux is statiger.

Erbij twee gerechten:
Carpaccio van gele en witte biet, brunoise van gegrilde rode paprika, truffel, pz
Kabeljauw met krokante aardappel, spruiten en snijbonen, mayo van het huis op smaak gebracht met pz, limoen en zeekraal, paddestoelen en ruim truffel. Erbij wat oesterblaadjes.

Heerlijke gerechten ookspinning smiley sticking its tongue out

Ik stuur Robert een enkele foto.

Gr

TheChef

Met culinaire groet,

TheChef
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs - de foto's
12 October 2014 20:13
Die gerechten zien er echt goed uit zeg!









Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
13 October 2014 15:14
Mooie gerechten snap de keuze niet voor deze overigens prima jonge Bordeaux. Het zachte van de kabeljauw bij de ronde doch best forse tanines.
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
13 October 2014 18:23
Hi Willem, bordjes zien er picobello uit thumbs up

Met Smakelijke Groet Dick
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
13 October 2014 18:38
Los van het feit dat de combi wijn en het gerecht me niet heeft bezig gehouden toch maar een reactie voor Romke.

Het gezin had zin in vis en ik in rode wijn, 2009 is heerlijk rond en tannines merk je niks van. Maar wonderwel ging het prima samen, zal dat met de keuze voor de paddestoelen en truffel te maken kunnen hebben?

Met culinaire groet,

TheChef
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
13 October 2014 19:21
Tjonge, minimaal ***grinning smiley

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
15 October 2014 15:42
Hele relaxte benadering, heel verstanidig, er is al genoeg ingewikkeld in het leven, en dit is plezier!
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
21 October 2014 22:39
Ik snap de keuze voor rood helemaal, maar ik heb er dan ook verstand van.

Salut!
Re: Proefnotie wijn BDX 2009 en spijs
21 October 2014 22:40
Och, er had zeker een emoticon bij moeten staan. Komt 'ie:smoking smiley
Duits 3-sterrenrestaurant verwoest door grote brand
05 January 2020 13:51
Duits 3-sterrenrestaurant verwoest door grote brand

Eén van de beste restaurants van Duitsland is verwoest door een grote brand. Het gaat om de sinds 1992 met drie Michelinsterren bekroonde eetgelegenheid Schwarzwaldstube.


[www.rtlnieuws.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen