Re: Buikspek
14 August 2015 00:58
grinning smileygrinning smileygrinning smiley en bij voorkeur een d'Yquemmetje zeker, Hendrik...



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/08/2015 01:03 door Peter.
Re: Buikspek
14 August 2015 10:25
recept buikspek

Misschien is dit ook een leuk recept?
Re: Buikspek
15 August 2015 13:11
Op het andere/vorige wijnprikbord heb ik eens Italiaans buikspek beschreven. Tijdens een proeverij bij Joost in Utrecht hebben we als een blokje kaas stukjes spek gegeten. Dat kwam wat vreemd over maar is in de laars heel gewoon. Ik ben op eigen harde schijf en op het voormalige prikbord aan het struinen geweest maar kan de exacte omschrijving niet meer vinden. het zit nog wel onder de dakpan maar niet pesé in juiste en goede volgorde. Ik ben ook bang iets te vergeten. Maar ik zal er zeker over nadenken en wanneer weer de juiste vorm en omschrijving bovenkomt alhier publiceren.

Maar het stuk Livar van Peter mag er ook zijn. tegenwoordig maak ik gebruik van het boek "Hete Vuren" van de chef van restaurant Pure Passie. Ik breng daar redelijk wat vrije tijd door om mijn vaardigheden op niveau te houden. Hij, de Chef dus, Heeft dat boek natuurlijk voor eigen faam maar ook voor de importeur van de Big Green Egg geschreven. Op bladz 132 staat het recept voor langzaam gegaard buikspek. Ik leen het even.

Voor de marinade;
4 eetl paprikapoeder
2 eetl kerriepoeder
1 eetl chilipoeder
1 eetl komijnpoeder
1 theel zwarte peper
1 eetl rietsuiker
3 theel zeezout

Meng de kruiden goed doorelkaar. Dep het vlees droog en wrijf het vlees rondom in met de kruiden. Zet 24 uur in de koelkast.

Snij zoals bij eend het vel half in. Gewoon met de punt van het mes kerven. Leg het vlees op het vel in de pan. Een heel klein drupje zonnebloem olie om het contact tussen vlees en bodem te optimaliseren. Maak beide zijden mooi bruin. Leg het vlees na het aanbraden op een braadslee. Leg een stukje bakpapier op de bodem om het vastzitten van het vlees en slee te voorkomen. Druk een thermometer in het vlees en zorg dat de kern temperatuur max 64 graden wordt. Dan is het vlees klaar. Oven temperatuur op ca 85 graden houden. Niet hoger. Lager mag maar dan neemt de gaartijd toe. Het gaar proces zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. met lagere temperatuur dan 85 graden gaat het ook want je hoeft alleen maar op de kerntemperatuur te letten. Wanneer de 64 graden is bereikt moet jet vlees even laten rusten, vervolgens aansnijden en opdienen. Blijft er een stuk over dan heb je de volgende dag nog iets voor op het brood. Het kan zowel warm als koud worden gegeten.

ISBN 978 90 5956 5976
NUR 440

Geen idee waar die laatste letters en nummers opslaat.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Buikspek
16 August 2015 09:41
Thanks!
Verschillende recepten varieren van 2 uur op 85 tot drie uur op 160 gradenconfused smiley.
Wordt langzaam garen dan en kerntemperatuur bijhouden.

Peter
Re: Buikspek
16 August 2015 10:17
Nog een lekker buikspek recept! Porchetta - geroosterde varkensbuik
Porchetta is een Italiaanse gerecht dat veelvuldig wordt gegeten in Toscane. Oorspronkelijk komt Porchetta uit de provincie Rome maar het is zo lekker dat in heel Italië Porchetta wordt gegeten. Wel is er verschil in de vulling maar onderstaand recept is het meest eenvoudige en meest lekkere!

In Toscane wordt Porchetta vooral tijdens feesten gegeten. Er wordt dan een heel varken ontbeend en vervolgens gevuld. Vervolgens wordt het boven een houtvuur langzaam geroosterd. Porchetta heeft van de Italiaanse overheid het label prodotto agroalimentare Tradizionale gekregen. Dit betekent dat Porchetta een product is dat een grote culturele waarde heeft. In Toscane wordt het vaak verkocht vanuit witte bestelbusjes. In de busjes worden de varkens geroosterd en vervolgens worden er dikke plakken afgesneden en geserveerd op een verse panini. Echt goddelijk!

Recept:
Voor een Porchetta van 1 kilo heeft u het volgende nodig:

– 1 kilo buikspek aan 1 stuk
– rozemarijn
– pijnboompitten
– venkelzaad
– salie
– tijm
– peper en zout
– knoflook
– rollade touw

Allereerst moet u het spek insnijden met een scherp mes. Maak om de 5 mm een langwerpige snee in het spek. U kunt er ook voor kiezen om een ruitvorm in het spek te kerven. Leg het stuk buikspek dan met de spekkant naar beneden en wrijf het vlees goed in met zout en peper. Vervolgens de kruiden, knoflook en pijnboompitten met een mes fijnhakken. De verhouding kruiden moet u zelf bepalen maar ik zou niet te veel venkel en knfolook gebruiken. Tweentjes knoflook en twee theelepels venkelzaad zijn echt voldoende. Vervolgens het kruidenmengsel verdelen over het vlees en goed erin wrijven.

Dan het vlees strak oprollen met rolladetouw vastmaken. Vervolgens de buitenkant van het vlees inwrijven met olijfolie en dan flink met peper en zout bestrooien. Dan de oven in voor 30 minuten op 225 graden. Hierdoor wordt de buitenkant mooi dichtgeschroeid. Vervolgens het vlees inpakken in folie maar u kunt ook de braadslee afdekken met folie. Dan voor zeker anderhalf uur in de oven op 150 graden. Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te meten. Het vlees mag niet warmer zijn dan 70 graden! Het wordt dan te droog. Zodra de temperatuur van de kern rond de 65 graden is, dan haalt u de folie eraf. Zet vervolgens de oventemperatuur op 225 graden zodra de korst lekker krokant wordt! Haal de Porchetta dan uit de oven en laat minimaal 10 minuten.

TIP: leg het laatste half uur wat blokjes aardappel in de braadslee erbij en bestrijk ze met het braadvocht. U krijgt dan de lekkerste aardappeltjes uit de oven ooit!
Re: Buikspek
16 August 2015 10:27
De kerntemperatuur is het belangrijkste. Zodra je op dat punt komt is de boel te nassen. Bij een hoge oven temperatuur krijg je een ander proces. Ik braad voor de kleur en krokantheid dus eerst het vlees aan en verhuis het daarna naar de oven. Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare tijd tot het dineren zet ik de oven wat lager dan 85 graden. Ik gebruik wal een oven met waterinjectie. Dus om de zoveeltijd komt er wat stoom in de oven. Bij een hete luchtoven zet je naast het vlees een schaaltje water. Werkt ook. Water/stoom zorgt voor een sappig stukje vlees en totale gelijkmatige warmte in de oven. Overal even warm. Succes.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Buikspek
17 August 2015 07:40
NUR staat voor Nederlandstalige Uniforme Rubrieksindeling. Het is een driecijferige code die het onderwerp van een boek weergeeft. 440 = Eten en drinken. Groet!
De 50 beste restaurants van de wereld.
26 May 2015 13:54
Hier 51 t/m 100.
[www.nikos-weinwelten.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
03 June 2015 11:45
1 t/m 50.

[www.kokswereld.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
03 June 2015 11:59
4, 14 en 44 allen in Lima Peru?
Die zag ik niet aankomen!
Is Peru een opkomende markt voor culinaire hoogstandjes?
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
03 June 2015 13:26
Michelin, ooit bedoeld voor de Franse restaurants maakt nog maar 10% van de top 50 uit.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
03 June 2015 15:22
Noma mag er van mij helemaal af, en Jonny B 50 plaatsen hoger>grinning smiley<
Het is maar een mening,

Hendrik
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
05 June 2015 07:42
Bij de nr. 11 (Mirazur) zat ik eerder, toen hadden ze nog maar 1*. Later dat jaar kwam nr 2** erbij en werd chef Mauro Collagreco uitgeroepen tot de meest talentvolle chef van Frankrijk. Daar kan ik me vanalles bij voorstellen: modern en lichtvoetig Provencaals, en één van de sauzen - deze bij kip - is zelfs een van de mooiste die ik ooit proefde. Het restaurant zit tegen een klif aangeplakt, met een dramatisch uitzicht over de Middelandse Zee. Aankomende september zit ik er weer. Zul je zien dat ze 2 maanden later de derde ster in ontvangst nemen.



Salut!
Re: De 50 beste restaurants van de wereld.
05 June 2015 11:34
Niet slecht om eens langs te gaan bij Mirazur cool smiley
RR: Fitzgerald in Rotterdam
28 April 2015 08:15
Heel veel positieve recensies hier gelezen over Wereld Museum in Rotterdam. Inderdaad een top restaurant voor de wijn liefhebber en op IENS heb ik veel positieve recensies geschreven...maar het laatste was misschien 3 jaar geleden en na het vertrek van Danny Gonzalez is de kwaletiket, in mijn ogen, niet de dezelfde als in het begin periode (toen ok Cees Helder betrokken was)....Maar good news.. Danny is eindelijk terug met Fitzgerald, die tegenover station Blaak ligt..Richard (bediening) en Remco (Chef), allebei ex-Wereld Museum, veroorzaken voor de kwaliteit en natuurlijk heeft Danny en heel mooi en redelijk geprijsd wijnkaart gemaakt. Voor en 5-gaagen lunch vorige week heb ik 2 uitstekende flessen gedronken ( Vidonia ( 57 euro) en La Solana (47) van Suertes Marquis) + een paar ander mooi glazen. Beter nog waren wel de "Tiramisu" van Langoustine en de Geelvintonijn met bloemkool, passievrucht en pistache... 2* waarden gerechten.

Met Wereldmuseum, Parkheuvel, Ivy, Amarone, Fred, Joelia etc heeft Rotterdam al behoorlijk veel top restaurants, maar dit hoort wel erbij..

Cameron



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/04/2015 12:38 door mychurch.
Re: RR: Fitzgerald in Rotterdam
29 April 2015 15:56
Dag Cameron

welkom op deze site.
Tis hier de laatste tijd behoorlijk rustig, maar toch bedankt voor de tip.
Binnenkort ben ik een weekendje in rotjeknor>grinning smiley<

vr gr

Hendrik

p.s. de laatste maal in het W.M restaurant (organisatie J.vT) viel niet tegen...
Re: RR: Fitzgerald in Rotterdam
01 May 2015 10:14
Hendrick

so many bulletin boards...wine-pages blijft mijn favoriet, maar ik zal mijn best doen om af en toe iets hier te posten.

goed om te horen dat W.M op een hoog niveau blijft...

Als je ee tafel kan regeling dan raad ik ook graag JCYama aan...geen top wijnkaart, maar wel een goede selectie Sake die per glas te bestellen is....ook het lekkerste sushi dat ik ooit gegeten heb....Helaas staat bijna elke avond vol en eten zonder reservering is niet mogelijk...

Met HMB, IDRW, Chung en Harmonie is er ook een uitgebreid keuze van restaurants zonder een ster... soms vraag ik me wel aan om waarom ik naar Leiden verhuisd ben...


Cameron



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/05/2015 10:14 door mychurch.
Re: RR: Fitzgerald in Rotterdam
07 May 2015 07:46
Zoveel mensen zoveel smaken en voorkeuren......ik vind het wereldmuseum de laatste jaren juist beter dan ooit en deel de mening van Cameron dus niet. Fitzgerald ken ik niet en kan er dus ook niets over zeggen.

De laatste tijd kom ik ook graag bij restaurant Wine & Dine Rotterdam. Eigenaar Lou Bourani (ex la Enoteca en De Engel) heeft er weer een geweldig wijnrestaurant van gemaakt. Fantastische "simpele" pure gerechten zoals Langoustines, Jamon Iberico, Truffelrisotto etc etc.
Goed geprijsd ook. Niet al te formeel. "poten op tafel" sfeer en Genieten met hoofdletter G.

Nieuwe prikkerslocatie wat mij betreft naast Wereldmuseum.

Hasta luego
John

iedere steak onder 500 gram is carpaccio
iedere kreeft onder 1000 gram is een rivierkreeftje
Re: RR: Fitzgerald in Rotterdam
08 May 2015 16:22
Gisteren een kus van Therese gehad.spinning smiley sticking its tongue out
Was benieuwd wat de Boertjes hadden aangericht.
Oude Librije gesloten(pand staat te koop) binnenplaats van het zusje helemaal overdekt met een glazen dak.
In het midden een plantenbak zoals hier ook aan de pergola hangt, maar dan 100 keer zo groot!
Als de avond valt een spectaculaire plek om te dineren.
35 man personeel kon vertrekken, en toch de kwaliteit handhaven, respect!
8 gangen menu met tal van amuses, het was een memorabele avond.
Enne, de zaak zat bom vol, deed mij deugd.

Hendrik
Antwerpen
28 March 2015 15:28
Binnenkort daar een paar dagen heen met de Miss.
Wat moet ik zeker niet missen?

Hendrik
Re: Antwerpen
28 March 2015 17:30
Harry,

Voor de lunch, niet te missen " Het Gebaar " wel op tijd reserveren !!!!!


Met Smakelijke Groet Dick
Re: Antwerpen
28 March 2015 19:24
Gisterenavond nog lekker met het gezin gegeten bij [www.pasta-hippo-vino.be]
Ze hebben ook mooi concept in de wijnbar beneden waarbij je met een soort consumptiekaart tientallen wijnen kunt proeven, per 3cl, 8 cl. etc.Lekkere hapjes.

De beste koffie bij [caffenation.be]

Voortreffelijke lunches bij [www.lepicerieducirque.be]-
Wat hippere zaak, met op loopafstand het Modemuseum

Dôme sur Mer, vis- schaal- en schelpdierenbistro, lekker ongedwongen, fraaie wijnkaart
[www.domeweb.be]
Naast de bistro een goedlopende bakkerij met geweldig brood (Domestic) en pate e.d. uit Restaurant Dôme.

Een van mijn beste eetervaringen vorig jaar was in restaurant Dôme
[www.domeweb.be]
Wat klassiekere omgeving, enorm genoten van Fallet Prévostat Champagne (zes jaar sur lattes), waardoor ik nu al weer ruim een half jaar lang veel meer bubbels degusteer dan gewoonlijk grinning smiley

Op zaterdag is de exotische markt op het plein voor de stadsschouwburg/Het Paleis een must. De atmosfeer is daar fantastisch. De beste garnalenkroketten ooit at ik er enkele weken terug. Genieten van eenvoudige lunch met een glas Cava en oesters. Er staan goede bakkers, uitstekende Italiaan, goede slager, de uitmuntende geitekaasjes van Polle, de verse pastaman daarnaast, etc. Caffenation is voor koffie op loopafstand. Direct voor de schouwburg staat een kraam met altijd een lange rij klanten waar je Marokkaanse pannekoeken (heten die zo?) koopt die gevuld zijn met fetakaas, heerlijke olijven, zoete uien, etc.etc. en waar je een zoete thee bij drinkt. Onverslaanbare prijs/kwaliteit en je zit tussen Tout Antwerpen. Daarna is er altijd nog wel tijd en ruimte voor de Belgische bieren.

Enjoy!
Re: Antwerpen
30 March 2015 21:52
Dank voor de reacties tot nu toe.
Wij komen dat weekend wel door smiling smiley

Hendrik
Re: Antwerpen
01 April 2015 14:04
Voor de echte wijnliefhebber is wijnbar Pazzo absoluut een aanrader! Boven restaurant Pazzo. Verborgen plekje met honderden mooie wijnen op de kaart en personeel wat een zeer grote wijnkennis heeft. In het weekend gesloten.
Re: Antwerpen
01 April 2015 14:13
In het weekeinde gesloten, onze Hendrik is er in het weekeinde smiling bouncing smiley
Re: Antwerpen
01 April 2015 15:08
Dank voor het meedenken heren!grinning smiley
Review De Librije door Neal Martin
16 March 2015 15:16
De Librije - Zwolle (Holland)
August 2014
Neal Martin

Most of what went on when I last set foot in Holland is unprintable. My escapade in Amsterdam... it's all a bit vague. Looking back, I ought to have spent a morning appreciating brushstrokes at the Van Gogh Museum, in sombre reflection upon history's darkest hour at the Anne Frank House or admiring the architecture of The Jordaan. No. I headed straight to the notorious "Sex Museum", myself with three women in tow.

You know, it was disappointingly educational, far less salacious than expected (except for that backroom where... no, I had better keep my lips sealed.) Being students, we were not foraging haut cuisine or yearning to discover Amsterdam's finest wine list since we only had about five euros between us. We ended up in a Chinese restaurant where my friend was caught red-handed slipping the plastic chopsticks into her handbag. As she sheepishly handed the stolen chopsticks back, I remarked that there are better things to get imprisoned for in Amsterdam.

Returning to Holland two decades later and I was destined to drink and eat in somewhat more salubrious fashion. This time, I was not bound for Amsterdam but the town of Zwolle, about an hour's drive away from the capital. De Librije, which translates as "The Library", is located in a 15th century Dominican abbey, so as you might expect the interior has a slightly austere ambiance with its high ceilings and sober decor, though that was offset by the lively atmosphere on this Friday evening. Chef Jonnie Boer started working here in 1986 and was promoted to head chef three years later. Together with his front-of-house wife Therese, they subsequently picked up Michelin stars, winning a prestigious third in 2004. I believe that it remains one of only two 3-Michelin starred restaurants in Holland. De Librije specialises in French cuisine with a Dutch twist. Located close to where Jonnie grew up, he showcases local ingredients and juxtaposes them with those meticulously sourced from afar.


The dinner was organised by oenophile Joost Clarijs to get our palates into shape for the following day's Chambolle-Amoureuse tasting that I reported in issue 214. On this warm June night, diners were taking a pre-prandial "chill out" under the canopies in the courtyard outside. Sipping our Cuvée des Enchanteurs 1995 from Henriot our appetizers were served: a crustaceous themed dish of razor clams, succulent shrimp, clams and oysters, with an ingenious use of a fish skeleton and marble to make it a work of art. It was an early highlight of the evening, setting the scene for what followed.


Inside there is a lively, convivial and warm atmosphere that neutralised the stuffiness you sometimes encounter within the hallowed three-starred restaurants. Our group, around a dozen Dutch wine-lovers and foodies, retired downstairs to the chef's table. To be honest I am not a great fan of them. I find it uncomfortably voyeuristic. Watching sweaty chefs stress over their filo pastry, I feel an urge to don a pair of Marigolds and ask directions to the washing up sink. However, De Librije has one of the best chef's tables I have sat at. One could inspect the preparation close at hand and question the young team of chefs without feeling like an interloper. It all added to the experience.


The set menu was sensational. As you would expect, this was adventurous rather than experimental cooking that assembles idiosyncratic ingredients; marries disparate flavours together in a natural way and inspiring way. We warmed up with a rare magnum of Dom Pérignon Oenothèque 1990 that possessed thrilling nervosité and it was generally felt that this is a step up from the regular release, with heightened mineralité and poise. Magnums are very elusive, but clearly worth tracking down. The spiral of goose liver with North Sea crab was a fabulous first course, the almonds and black olives spinning the dish in an unexpected direction, whilst the edible flowers on top (a leitmotif throughout the meal) just gave it that finishing touch. This was served with two white Burgundy wines. The Bâtard-Montrachet Grand Cru 2000 from Domaine Ramonet appeared to be slightly tainted, although compensation came in the form of a riveting Puligny-Montrachet Enseignères 2005 from Jean-François Coche, yet more evidence to suggest this is one of his greatest ever vintages, one where the maestro did not put a foot wrong.


This was followed by perhaps the most arresting course, the langoustines with cold cooked vanilla Kombucha (a tea that originates from Manchuria) with Thai curry, lemon and pickled vegetables (pictured above). On paper, this just should not have worked. Seafood, curry, Asian and Scandinavian flavours jumbled together? Is that legal? But it was electrifying and unlike anything I have ever eaten, the langoustines enhanced by the delicate curry notes that lifted the kaleidoscope of flavours. It was the kind of dish you put in your mouth and think to yourself... is this real?

The "Hammetjes van Urk", which I am reliably informed is a type of monkfish was delicately flavoured with the cabbage-fermented vegetables, whilst the lobster with smoked and acidified almonds, passion fruit and hackberry yoghurt (pictured below) felt as if it was plugged directly into an electrical socket, struck through perfect acidity that lent it thrilling tension.

The wine continued to flow. A rare magnum of Barbaresco Crichet Pajé 2001 from one of my favourite producers, Roagna was frighteningly backward, perhaps more impressive than pleasurable at the moment. Give it another decade and you will have one hell of a Barbaresco on your hands. Both the Pessac-Léognan's were exemplary, the Château La Mission Haut-Brion 1990 one of the best bottles I have had, whilst readers would be wise not to overlook the stunning Château La Mission Haut-Brion 2001 that was not to be out-classed by the more famous 1990. Of course, there had to be a Pomerol and a magnum of Château La Fleur-Pétrus 1975 was a pertinent reminder of perhaps the best decade for the appellation during that decade. Out of larger format it continues to drink well, albeit in a more rustic style compared to recent releases.

On reflection, I was probably more bewitched by the seafood than the meat courses arriving later, although pigeon with goose liver and star anise was sublime. What was maintained throughout the dinner was a level of presentation that was a constant reminder of the difference between a two-star and three-star restaurant. To see the chefs meticulously assembling the numerous plates just in front of me - well, you have to have a steady hand and immeasurable patience. Following the two puddings, the strawberries, Japanese knotweed, water mint and honey mascarpone mind-blowing by the way, we moved back outside. It was a mild evening and we retired back outside where the chefs built a fire. It felt like a scout camp but with a 1937 tawny port thrown in.

The next chapter at De Librije is already underway. The main restaurant is relocating into what is presently the Librije Hotel, whilst their other 2-star restaurant "Librije Zusje" (a.k.a. "Librije's Sister") is moving to Amsterdam. Perhaps next time I am in the city I will visit Librije Zusje and who knows, I might even see if the Sex Museum is still plying its trade. But I'll give the darkened parlour a miss this time... it might put me off my food.

My sincere thanks to Joost Clarijs for organising this dinner and to the guests that generously donated bottles.

De Librije, Address: Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle, Netherlands
Tel . 011 +31 38 421 2083

Food

Course 1: - Appetizers
Course 2: - Goose liver with North Sea crab, almonds, black olives and fermented beetroot
Course 3: - Langoustines, cold cooked in vanilla Kombucha with curry, lemon and pickled vegetables
Course 4: - "Hammetjes van Urk" with vegetables fermented in cabbage juice and smoked haddock liver
Course 5: - Lobster, smoked and acidified almonds, carrots, passion fruit, crème of the shells and hackberry yoghurt
Course 6: - Milkcow, rack, smoked eel, goat's cheese, mushrooms and Baharat
Course 7: - Pigeon, goose liver, star anise, white pepper and turnip cabbage juice
Course 8: - Toasted chocolate, pistachio and green cheese
Course 9: - Strawberries, Japanese knotweed, water mind and honey mascarpone


Vintage Wine Rating
1995 Champagne Cuvée des Enchanteurs - Henriot 91
1990 Dom Pérignon Oenothèque (magnum) - Moet Chandon 98
2000 Bâtard-Montrachet Grand Cru - Domaine Ramonet - ? ?
2005 Puligny-Montrachet Enseignères - Domaine Coche-Dury 94
2001 Barbaresco Crichet Pajé - Roagna (magnum) 95
1990 Château La Mission Haut-Brion 97
2001 Château La Mission Haut-Brion 96
1975 Château La Fleur-Pétrus (magnum) 92
1975 Château Climens 92
1937 Maia Colheita Tawny Port
Re: Review De Librije door Neal Martin
16 March 2015 21:51
Het was inderdaad een geweldige avond met prachtige wijnen. De Magnum DP O 90 was om nooit meer te vergeten.
Neil had voor ons zijn pomerol boek meegenomen en om die reden bracht ik de Magnum Fleur-Petrus 75 in.

Relaxte kerel. Topavond in toptent!

Hasta luego
John

iedere steak onder 500 gram is carpaccio
iedere kreeft onder 1000 gram is een rivierkreeftje
Re: Review De Librije door Neal Martin
16 March 2015 22:45
Prachtig verslag, en Jonny is het nog niet verleerd! thumbs up

Hendrik
Voorheen Proeflokaal 't Scheele Hoekje.
10 March 2015 13:28
Voor de brand en na de brand was het goed toeven aan de Markt in Vlaardingen. De heerlijkste sate met sokbrood van het noordelijk halfrond. Een lokaal waar een blind paard geen schade kan/kon aanbrengen. Bier in het juiste glas was een feest. Parkeren op de Markt voor de deur. Komt niet meer terug. Nu moet je parkeren in de garage. De ingang ligt verscholen voor je routebegeleidingssysteem. Maar wij zijn bekend.

Nu zit er restaurant Smakelijk op de Scheele hoek. Bij binnenkomst is er geen enkel herkenningspunt. Alles maar dan ook alles is plat gegaan. Maar ik moet zeggen het is een sfeervol restaurant. Geen damast op tafel maar wel puike glazen. Fijne stoelen maar ook tegen de muur een bank. Daar doe je de dames geen plezier mee. De heren ook niet maar op zo'n avond hebben wij de rol van het zwakke geslacht overgenomen. Het is druk maar nog net niet vol. We horen bij het opnemen van de bestellingen dat het wel vol is maar dat de gasten voor de laatste twee tafeltjes wat verlaat zijn. Het is trouwens de laatste weken altijd vol en dat komt door de recensie in het AD. Stijf bovenaan voor de "Gouden Pollepel" in Rijnmond. [www.vlaardingen24.nl] Ik weet uit eigen ervaring dat het dan weken zo niet maanden op de tenen lopen wordt. De bediening is als een warme deken. En wij worden verwend. Niet alleen door de bediening maar ook op het bord. Ik heb wat sfeer foto's gemaakt. Ik ga de gerechten niet uitputtend behandelen. Ga maar langs dan weet je precies wat ik bedoel. Waar ik wel even bij stil wil staan is één van de wijnen die wij hebben gedronken. Jodium in de neus zoals ik nog nooit heb gehad. Ik ben benieuwd of iemand deze wijn kent.

Wij hebben vast een reservering geplaatst wanneer de Gouden Pollepel wordt uitgereikt. Want het zou mij verbazen wanneer die niet bij Smakelijk terecht komt.











John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/03/2015 18:09 door RobertKoopman.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen