Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Spanje

Gepost door JohnCopier 
Spanish Wine's Identity Crisis
25 April 2019 18:51
The fractious politics in the Spanish wine industry is causing confusion for producers and consumers.

[www.wine-searcher.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
A Primer on Sherry Wines
24 April 2019 20:01
In our May/June 2019 issue, we explore the Sherry Triangle—the region in southwestern Spain that marks sherry’s historical home. Like Champagne from France or Prosecco from Italy, sherry is created with a specific method of production in its native country. Thanks to globetrotting sommeliers and bartenders inspired by Spanish drinking traditions, fortified wines have enjoyed increased popularity in American restaurants and bars over the last decade, but sherry still frequently suffers from an underdog effect. “I teach a lot of sherry classes, and I think people over-think it,” says Mindy Cook, beverage director at Toro Bravo in Portland, Oregon. “I always tell our staff, ‘It’s just wine.’ ” From the vineyards’ unique soils to the centuries-old solera systems, here’s a quick primer.

[imbibemagazine.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Celler Vall Llach: Started As A Social Project, Now Producing Award Winning Priorat Wine.
25 March 2019 19:18
Priorat, a tiny isolated wine region qualified for the highest classification: DOQ in Spain, is richly endowed by nature. Enclosed by the Montsant Mountains from the north, Sierra de la Figuera to the west, and Molló from the south and east, Priorat not only stretches out with endless valley along with the Siurana River downstream towards Ebro but is known for its remarkable soil: Llicorella (a nutrient-poor, free-draining, stony, and slate-laced soil). Annual rainfall is often less than 16 inches; hot summers and cold winters make Priorat an ideal place to grow grapes. Terraced vineyards are scattered all over the country and manual harvest is still applied with the assistance of mules and horses.

Top. Geweldige wijnen.

[grapecollective.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Miguel Torres launches a (new) call for action to combat climate change
11 March 2019 19:29
Oproepen genoeg maar je zou graag daden willen zien.

[www.vitisphere.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Miguel Torres launches a (new) call for action to combat climate change
12 March 2019 16:38
Een wijnbedrijf runnen zonder CO2 uitstoot is onmogelijk grinning smiley
Re: Miguel Torres launches a (new) call for action to combat climate change
13 March 2019 12:33
De uitstoot beperken is wel mogelijk.
Corpinnat—an Emerging Category of Spanish Sparkling Wine
04 March 2019 16:41
No longer bottled under the Cava DO, sparkling wine made by a splinter group of premium producers takes hold.

[daily.sevenfifty.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Nine producers break with Cava to form ‘Corpinnat’
02 February 2019 09:27
De maatregelen zijn/lijken (mij) prima. Kwaliteit weten wij nog niet.

[www.thedrinksbusiness.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Millenary Olive Trees in Spain Named Global Agricultural Heritage Site.
24 January 2019 14:44
The millenary olive trees of Sénia, a territory that stretches in between Barcelona and Valencia, have been formally recognized by the as an important agricultural heritage site.

1000 jaar is niet niks.

Tijdens de primeurproeverij in de Bordeaux hebben wij een bezoek gebracht aan een klooster. Voor de kloosterpoort/ingang stond een olijfboom. De boom was/is 2000 jaar oud. Heeft de Romeinen nog langs zien komen. Het klooster was bewoond en rond 800 gebouwd. Het zou zo maar kunnen dat er 800 jaar mist is. Blijft een respectabele leeftijd. Boom stond er nog prachtig bij.

[www.oliveoiltimes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Rioja Wine Gets a New Classification System.
14 December 2018 14:15
While the rest of the world tumbles into a torrent of change, the wine world has always been relatively stable.

Stable to a fault.

For example, most wine snobs still prefer corks even though screw caps have been proven successful for over 50 years. Also, did you know we still value Bordeaux wine based on a 160 year-old ruling?

So, when the Rioja Consejo Regulador (wine commission) announced a new classification system, you can bet it was a big –effing– deal!


[winefolly.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Ibérico-Schinken : Muss reifen wie ein guter Wein.
11 December 2018 19:41
Heerlijk zo'n plakje. In de mond laten smelten.

[www.faz.net]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Wine route,
29 November 2018 23:14
Voor een proeverij met wat wijnvriendjes heb ik een Priorat van Mas Alta in huis. Voor info kwam ik op deze site. Staat nu bij mijn favorieten.

[www.turismepriorat.org]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Biowijnclub plukt zelf druiven in Valencia.
31 October 2018 13:42
Wanneer je het beste met de wereld voor hebt dan verdient deze site onze aandacht.

[www.biojournaal.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Biowijnclub plukt zelf druiven in Valencia.
31 October 2018 14:51
Een lokale druivenplukker was vast veel groener geweest cool smiley
Re: Biowijnclub plukt zelf druiven in Valencia.
01 November 2018 17:53
Zeker weten, die muts had ook gewoon in N.L. kunnen plukken >grinning smiley<
Beste wijnhuis van Europa.
26 October 2018 19:14
Een mijlpaal in de geschiedenis van Bodegas Vicente Gandía. Afgelopen zaterdag ontving het Spaanse wijnhuis de prestigieuze award voor “Best European Winery 2018”. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Oenogastronomic Brotherhoods Council (CEUCO), een Europese organisatie die zich hard maakt voor de bescherming en verspreiding van lokale gastronomie en wijntradities. De awardceremonie vond plaats in het Zappeion in Athene. Javier Gandía, algemeen directeur van Bodegas Vicente Gandía, ontving de “Aurum Europe Excellence Oenogastronomic Award” voor het Beste Europese Wijnhuis uit handen van de Griekse minister van Toerisme, Elena Kountoura en de voorzitter van CEUCO, Carlos Martín Cosme.

[www.morethandrinks.nl]

[www.ceuco.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Het beste rood van Spaanse bodem, maar géén Rioja!
29 September 2018 08:14
Spanje heeft nog meer rood te bieden dan rioja. Veel meer. Het beste uit 55 kanshebbers.

[www.volkskrant.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Rijk!
27 September 2018 14:02
Aflevering 3

Datum uitzending: Do 27 sep 2018 21:45

In Spanje tourt Jan langs de wijnhuizen en doet hij ontdekkingen over marges, marketing en enorme winsten. Oud-Ajacied Demy de Zeeuw wist met minimale middelen een omzet van miljoenen te creëren.

[www.npo3.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
High End Wine Counterfeiters in Spain Harvest $1.7 Million
07 September 2018 19:50
Dit zal heer H pijn doen.

Je moet als fraudeur de zaakjes goed voor elkaar hebben. Een simpele kurk...

Pingus moeten we dus ook overslaan.

[www.safeproof.org]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: High End Wine Counterfeiters in Spain Harvest $1.7 Million
11 September 2018 11:12
Re: High End Wine Counterfeiters in Spain Harvest $1.7 Million
11 September 2018 14:31
Ik mag toch aannemen dat deze flessen uit de persoonlijke boedel van heer Sisseck komen. Met de markt zou ik wat voorzichtig zijn.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: High End Wine Counterfeiters in Spain Harvest $1.7 Million
25 September 2018 12:38
Ik hou het maar bij de Flor spinning smiley sticking its tongue out
Gespot, de wijnen van rioja.
31 May 2018 16:09
Een belegen rioja, heerlijk.

[www.foodiesmagazine.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sherry
29 April 2018 19:02
Wie drinkt dat nog....
Binnenkort even naar Jerez de la Frontera. Ben daar in een ver verleden al eens geweest, en dat was toen niet veel soeps smoking smiley
Heb ik destijds iets gemist, of is er wat bij gekomen?
Re: Sherry
29 April 2018 19:47
Sherry zit (zat?) toch aardig in de lift de laatste jaren?
Ik drink het eerlijk gezegd maar zelden en toch is mooi spul.
In het diepe zuiden van Spanje met de juiste gerechtjes erbij lijkt mij dat echt niet verkeerd!
Ben benieuwd naar je ervaringen cool smiley
Re: Sherry
30 April 2018 17:45
Natuurlijk drink ik Sherry. Vooral Manzanilla van Lusteau en natuurlijk Pedro Ximenez (al is het alleen maar voor de heerlijke saus bij een mooie biefstuk)
Re: Sherry
06 May 2018 14:59
Was er ook lang geleden
Vond Jerez ook wat saai
De omgeving met de kenmerkende krijtwitte Albarizo gronden vond ik mooi
Sherry is een niet te imiteren erg onderschatte drank

De onversterkte Montilla wijnen die meer Noordelijk gemaakt worden zijn minstens zo boeiend als Sherry

Voor de rest is het altijd heerlijk om deel te nemen aan het Spaanse leven
Re: Sherry
14 May 2018 09:22
Spanje moet het weer zonder Hendrik stellen eye rolling smiley
Het was een mooie reis!
Re: Sherry
14 May 2018 13:18
En de sherry?
De moeite waard?
Re: Sherry
14 May 2018 18:56
Sherry is natuurlijk niets mis mee, maar de "open huizen" zijn toeristen vallen. grinning smiley
Sjaak heeft wel gelijk, de Spaanse manier van leven is heerlijk!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen