Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Diversen

Gepost door JohnCopier 
Re: Omdat het kan: wijn uit een blikje.
31 January 2018 17:59
Prima, als er maar flink wat statiegeld op zit.
In de U.S of A zie je geen weggeworpen blikjes. Worden n.l. verzameld door mensen vanwege het statiegeld!
Proeven van, ruiken aan en iets opsteken over: de truffel.
26 January 2018 13:26
Een beetje reclame voor al het goede...

[vanfransebodem.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Whisky : 7 bouteilles devenues légendaires
25 January 2018 13:44
Ook al drinken wij het niet, kijken mag altijd.

[avis-vin.lefigaro.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Voedselgevecht: waarom de EU en Mexico kibbelen over kaas.
22 January 2018 14:26
De onderhandelingen tussen de Europese Unie en Mexico over een nieuw handelsverdrag verlopen stroef. Eigenlijk had het er al moeten zijn, maar Kamp Kaas ligt dwars. Manchego-kaas om precies te zijn. Mexico weigert de van oorsprong Spaanse kaas te erkennen en dat is tegen het zere been van de Spanjaarden en de EU.

[nos.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Voedselgevecht: waarom de EU en Mexico kibbelen over kaas.
22 January 2018 14:31
Als de Mexicanen wel tekenen kost ze dat 215 miljoen euro lees ik.
Dan maar niet tekenen lijkt mij grinning smiley
Roept er niet iemand in Mexico “Mexico First” cool smiley
Of hebben ze geen Twitter op de lokale golfbanen?
Waarom je wijn nooit rechtop moet bewaren.
22 January 2018 14:29
Ben jij wel te porren voor een lekker glaasje rood of wit bij het eten of met een borrelhapje in het weekend? Dan vind je het vast ook interessant om te weten waarom je je favoriete wijn beter niet rechtop kunt bewaren.

[www.margriet.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Is chocolade gezond als je veel beweegt?
16 January 2018 17:57
Zo'n persbericht lees je toch minimaal een paar keer. NIET wel of NIET niet dat geeft een heel ander bericht.

[www.eoswetenschap.eu]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Feit of fabel: 'De meeste supermarktwijnen kan je niet lang bewaren'
15 January 2018 14:54
Wijnen staan deze week in de schijnwerpers dankzij de vakbeurs voor horeca- en wijnprofessionals. Onderdeel van de Horecava is de wijnbeurs Wine professional. Wat klopt er wel en wat klopt er niet aan de verhalen die over de wijn de ronde doen?

NU.nl legde kenners een aantal stellingen over wijn voor.

[www.nu.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Feit of fabel: 'De meeste supermarktwijnen kan je niet lang bewaren'
15 January 2018 17:47
Heerlijk vragen grinning smiley
Hoe een limoncellohobby uitgroeide tot serieus drankbedrijf.
13 January 2018 18:20
Ik doe er nog vlierbesbloesem bij. Een geur om bij weg te dromen.

[www.msn.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Hoe een limoncellohobby uitgroeide tot serieus drankbedrijf.
14 January 2018 14:20
Heb de flessen wel eens zien staan bij genoemde bedrijven.
Het verhaal erachter kende ik niet, koop er toch eens een flesje van.
Blauwe mond na het drinken van rode wijn? Zo kom je er van af.
12 January 2018 13:33
Allemaal overwegingen die ik bij het drinken van wijn niet heb. Maar... je kan er maar mee zitten.

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Blauwe mond na het drinken van rode wijn? Zo kom je er van af.
13 January 2018 10:14
Kranten plaatsen tegenwoordig vrij veel van dit soort open deur artikelen.
Kan ik bakken en braden in olijfolie?
10 January 2018 14:29
Ga er maar even voor zitten en neem er je tijd voor.

[www.parool.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Een maand niet drinken is misschien wel beter voor je dan je denkt.
08 January 2018 18:31
Hoe vaak roepen we niet dat we écht nooit meer gaan drinken? Helemaal na de feestmaand, waarin de wijn en champagne vaak rijkelijk vloeien, brengen veel mensen dit ook in de praktijk. Een maand zonder alcohol: waarom is dat een goed idee?

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
In de Media Unilever sluit 160 jaar oude mosterdfabriek Coleman’s.
08 January 2018 13:36
Tjonge, ik schrok al. Maar gelukkig gaan ze op een nieuwe locatie verder.

[www.foodlog.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: In de Media Unilever sluit 160 jaar oude mosterdfabriek Coleman’s.
08 January 2018 14:46
Waar ik van schrik is dat “we” in Europa blijkbaar Marmite maken!
Dacht dat dit nog echt uit Australië kwam.
Niet te eten dat spul maar mijn Australische collega’s konden er echt niet zonder eye popping smiley
Re: In de Media Unilever sluit 160 jaar oude mosterdfabriek Coleman’s.
08 January 2018 18:27
De Engelsen hebben het uitgevonden. Uit de resten van de troep na het bottelen van bier. Wij zijn nooit zover gegaan. Wij gaven het aan de varkens. Het heeft altijd bij de noodrantsoenen van de soldaten gezeten. Of dat nu nog zo is weet ik niet. Lekker op een boterham met kaas.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Curator laat immense stock van tienduizenden flessen wijn veilen per opbod
08 January 2018 13:14
Curator veilt tienduizenden flessen wijn van failliete wijngroothandel.

[www.nieuwsblad.be]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Curator laat immense stock van tienduizenden flessen wijn veilen per opbod
08 January 2018 14:42
Als ze dat een beetje slim aanpakken kon de schuld wel eens verdwenen zijn.
Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
27 December 2017 18:11
ooit hebben wij op het oude wijn-prikbord bijgehouden hoeveel kurk er was besmet. Er staat mij bij dat we op 3 of 4 per honderd uitkwamen. Dat is het (eigen waarneming) al lang niet meer. Een hoogst enkele keer heb ik wel eens een fles met kurksmaak. Is echt te verwaarlozen.

[www.msn.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
28 December 2017 16:25
Er bestaat ook nog zo iets als vlurk cool smiley
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
29 December 2017 11:31
1. Geen kurk? Zie Hendrik "vlurk"?
2. Geen kurketrekker bij de hand? Alleen als ik net wijn gekocht heb en nog naar huis moet. Mag op straat toch niet drinken.
3. "Sommigen beweren dat vollere wijnen profijt hebben van een beetje zuurstof. Maar Jessica Brady is het daarmee oneens: ” Het is gewoon
beter voor de wijn aan het eind van de dag”
Volgens mij heeft wijn wel degelijk baat bij een beetje zuurstof. Deze dame is het daar niet mee eens, maar hoe ontwikkelt een wijn zich zonder
zuurstof? Van die laatste zin snap ik helemaal niets. " Het is gewoon beter voor de wijn aan het einde van de dag". Wat is "het"? De volgende
dag is de wijn vaak toegankelijker, meer in balans. Aan het einde van mijn dag houd ik op met drinken. Is het weer sluiten van de fles met een
schroefdop dan beter dan een kurk? Geloof er niets van.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
29 December 2017 11:58
Er is inderdaad wel iets op af te dingen.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
31 December 2017 14:20
Geef de voorkeur aan de kunststofkurk van Nomacorc.
1. Geen kurkproblemen dus ook geen kurk die niet uit de fles wil of er maar half of in stukken uitkomt. Vlurk blijft ook hier mogelijk.
2. Je moet wel een kurketrekker hebben. Geen probleem.
3. Sluit voldoende af. Is zelfs zo gemaakt dat hij evenveel zuurstof doorlaat als een natuurkurk.
4. Zelf 25 jaar trouwe dienst mogelijk tegenwoordig.

Reserva, the best-in-class closure innovation and flagship product of Nomacorc’s Green Line, provides up to 25 years of preservation for premium wines with a look and feel of top-quality natural cork. Using our PlantCorc technology based on sustainable, renewable, plant-based raw materials derived from sugarcane and high-resolution printing capability, Reserva provides optimum performance, design and sustainability for the highest quality luxury wines intended for long-term aging. This revolutionary product is also a zero carbon footprint closure.

As with all Nomacorc closures, Reserva ensures consistent and reliable protection and preservation while minimizing the environmental impact by preventing spoilage and waste from wine faults. Reserva is 100% recyclable and has a lower carbon footprint compared to high-end natural corks.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
31 December 2017 15:43
Is punt 4 niet pas na 25 jaar vast te stellen? Hoelang is Nomacorc in gebruik? Geen idee. Maar ik lees het graag.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
31 December 2017 16:29
John,

Nomacorc bestaat al heel lang. Ik gebruik ze al meer dan 20 jaar (tot 10 jaar garantie). Die met 25 jaar garantie zijn er pas.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
31 December 2017 17:38
Er is dan heel lang een ontwikkeling aan mij voorbij gegaan. Ik heb wel wat flessen met schroefdop in mijn bezit maar kunststof kom ik niet tegen. Ook heb ik uit Duitsland van Kees-Kieren wat glasafdichting in huis. Voor de rest gewoon kurk. Je hoort mij niet klagen.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
31 December 2017 17:42
Die 10 jaar is leuk, maar wanneer die garantie door de keten niet wordt overgenomen heb je er nog niets aan.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Waarom een schroefdop beter is dan een kurk.
01 January 2018 09:58
Is dat bij kurk niet precies hetzelfde?

Beste wensen voor 2018 en veel goede wijn zonder kurk. (Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat er schroefdoppen op de flessen moeten zitten)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen