Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Duitsland

Gepost door JohnCopier 
Duitsland
26 November 2019 19:31
Wagner-Stempel: GG Siefersheimer Heerkretz verticaal

Van Steenderen Wines organiseerde bij restaurant Vineum in Rotterdam een proeverij gewijd aan het veel geprezen Duitse wijngoed Wagner-Stempel in Rheinhessen. Centraal stonden 12 jaargangen van de Grosses Gewächs-wijn Siefersheimer Heerkretz.

Wat weken geleden waren wij een weekje te gast bij Wagner-Stempel. Ook wij kregen de Heerkretz in het glas en ook wij waren overdonderd.

[proefschrift.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/11/2019 19:25 door JohnCopier.
Dampfschiff wurde von deutschem U-Boot versenkt
07 November 2019 18:54
Taucher bergen hunderte Flaschen Cognac und Schnaps aus 1917 gesunkenem Schiff

[rp-online.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Dampfschiff wurde von deutschem U-Boot versenkt
07 November 2019 19:12
Glasses raised! Divers rescue 900 bottles of old French liquor bound for Russian Tsar Nicholas II (PHOTOS, VIDEO)

[www.rt.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
How German wine from Saxony has been transformed by fall of communism
29 October 2019 19:25
•The entire winemaking industry in Germany’s eastern state of Saxony has seen a rebirth since the country’s reunification
•The state only produces a fraction of the nation’s wine, but it is renowned for its quality



[www.scmp.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Mosel Fine Wines nieuwsbrief 48
21 October 2019 13:48
A trip to the Mosel (I, II)
18 October 2019 14:27
Meisterwerke 2019

Er komt nog meer dus ik zet dit bericht tijdelijk vast op de eerste bladzijde.

[thewineanalyst.org]

[thewineanalyst.org]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Rheingau vineyards used slaves in WW2
20 September 2019 19:19
A new study commissioned by one of the Rheingau’s leading estates has examined the largely overlooked use of slave labour by the German wine industry during the Second World War.

[www.thedrinksbusiness.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Rheingau vineyards used slaves in WW2
22 September 2019 21:10
Kan toch niet echt een verrassing zijn?
Re: Rheingau vineyards used slaves in WW2
23 September 2019 14:45
Ik heb die vraag 10-tallen malen gesteld. "Hoe hebben jullie in de oorlog wijn gemaakt bij de afwezigheid van de mannen". Daar krijg je vaker niet dan wel antwoord op. Soms kreeg je te horen dat het te werkgestelden waren uit Frankrijk. Nee, dus vreemd is het niet. Het collectieve geheugen laat het wel eens afweten.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Rheingau vineyards used slaves in WW2
23 September 2019 21:57
Dat bedrijven daar geen duidelijk antwoord op willen geven is wederom geen verrassing.
Is en blijft natuurlijk een zwarte bladzijde in de Duitse geschiedenis.
Een oom van mij was in Duitsland tewerkgesteld, kregen ze daarvoor betaald?
Ik kan het hem niet meer vragen maar ik verwacht van niet.
Zal mijn moeder het eens vragen, zij was 8 jaar toen hij na de oorlog terug kwam.
Re: Rheingau vineyards used slaves in WW2
06 October 2019 21:52
Gisteren even gevraagd.
Mijn oom werkte van 1943 tot het einde van de oorlog in de buurt van Hagen.
Kreeg daar dus geen cent voor betaald.
Er werd na de oorlog niet over gesproken.
Mijn moeder heeft pas ergens na 2000 eens een stukje in zijn dagboekje van toen gelezen.
Was na zijn overlijden. Dagboek was geen pretje. Waar het nu is weet niemand. Jammer.
Riesling will have a very different taste in the future
03 October 2019 20:06
The year 2018 was an excellent vintage for German wine, despite the drought. However, with the climate getting warmer, Riesling, Germany’s most famous wine, could start tasting differently. EURACTIV Germany reports.

Riesling liefhebbers met veel "toekomst" moeten een flinke kelder met Riesling inslaan. Gelukkig kan de Riesling zeer oud worden. Wij overleven het wel. Maar het blijft natuurlijk zorgelijk.

[www.euractiv.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
How German Wine Found Its Sweet Spot
06 September 2019 19:45
American connoisseurs have traditionally stayed away from German wine. A new generation of producers — and global warming — is changing that.

[www.washingtonpost.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Mosel Fine Wines nieuwsbrief 47
02 September 2019 16:45
German Winemakers Are Hoping for a Revival With a Return to Drier Wines
22 July 2019 19:29
In 1914, Delmonico’s—lower Manhattan’s oldest fine-dining restaurant—sold a 19-year-old dry white wine—specifically, a German Riesling—for 50% higher than Chateau Haut-Brion, a red Bordeaux. Nearby, Fraunces Tavern, which has been in operation since 1762, was selling another dry Riesling for the same price as Chateau Margaux.

[fortune.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Germany Might Be Producing the Best Pinot Noirs Available Today
15 July 2019 19:09
In the world of wine, Germany—like New Zealand or Argentina—has a clear role: its wineries make Riesling. But while the first mentions of Riesling date from the 1400s, German Pinot Noir actually gets called out more than 500 years earlier. It seems Emperor Charles III brought the grape to Germany from Burgundy in 884. Today Germany has 29,000 acres of Pinot Noir, the third most plantings in the world after France and the United States—and now American wine drinkers are taking notice.

[fortune.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Riesling wine, holding out between pesticides and climate change
04 July 2019 19:18
Climate change, new pests and diseases are threatening Riesling wine. Warmer temperatures are forcing winemakers to increase the use of plant protection methods, namely pesticides.

[www.dw.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Mosel Fine Wines nieuwsbrief 46
02 July 2019 16:50
Sybille Kuntz – a traditionalist open to new trends
18 June 2019 18:46
Mevr. wordt in Duitsland niet zo gepruimd. Dat is jammer want ze maakt prachtige wijnen. Ik heb nog een paar ouwetjes uit begin '90 in huis en die blijven jaar over jaar fris en uitdagend.

[www.bkwine.com]?

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Warum Sie ein Anrecht auf alte Reben haben
03 June 2019 13:22
Wissen Sie, wie alt die Reben Ihres Lieblingsweines sind? Vermutlich nicht, interessant ist es dennoch. Ein kleines Loblied auf zwei Auslesen von der Mosel, wie sie nirgends auf der Welt kopiert werden können.

Alte Reben, maar pas op. Wijnstokken kunnen zonder al te veel moeite 100 jaar of meer worden. Om dan bij dertig jaar over Alte Reben te spreken gaat mij wat ver. 80 jaar of meer is meer mijn ding. Dan is oud pas oud.

[www.faz.net]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Warum Sie ein Anrecht auf alte Reben haben
11 June 2019 19:14
Uncovering the Magic of Old Vines

"Old vines" is, at first glance, an easy to understand selling point for wine buyers. Tom Jarvis digs deeper.


[www.wine-searcher.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Kann man korkenden Wein eigentlich trinken?
06 June 2019 15:03
Ein Problem mit Wein, von dem nicht nur echte Kenner etwas gehört haben: Der Wein korkt. Was das bedeutet und warum auch der Schraubverschluss nicht schützt:
Man riecht es schon in der Flasche, spätestens jedoch im Glas. Wenn der teure Wein, den man gerade genießen wollte, übel und muffig stinkt, dann korkt der Wein.


[www.merkur.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Weingut Steffens-Keß
03 June 2019 19:19
Chance verpasst

[www.steffens-kess.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Is Riesling the world's most under-rated premium grape variety?
03 June 2019 19:06
I was in a Bengali restaurant (Taste of Bangla) the other evening, and among the beers (Bangla Premium Beer), cocktails (Bangla Sunset, Monsoon Rain) and wines there was a white wine called Last Night a Riesling Saved My Life. I didn't get to taste it, but the name is brilliant. It comes from Rheinhessen (in Germany), and apparently its fruity sweetness goes well with spicy foods.

[winegourd.blogspot.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
German Pinot under the microscope at Baden’s ‘Hotspot Pinot’ conference
28 May 2019 10:37
As rising prices puts Pinot Noir from Burgundy out of the reach of many consumers, so Germany is ready to fill that void, argues David Kermode. Germany is the world’s third largest producer of Pinot, its prices give a lot of ‘bang for the buck’ and it now has a unique style that is no longer an imitation of Burgundian Pinot. Rubbing shoulders with top Pinot producers from across the globe, Kermode attends Hotspot Pinot, a conference held in the Baden region of Germany, to hear about the importance of soil, genetics and winemaking style as German Pinot continues to define itself.

[www.the-buyer.net]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Die Sektsteuer wird abgeschafft
07 May 2019 13:18
Die angekündigte Steuerreform soll die unbeliebte Sektsteuer endlich wieder kippen. Allerdings erst im Jahr 2022.

[www.falstaff.at]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Where's the Riesling?
25 April 2019 19:01
Whose responsibility is it to get consumers to try things? Should supermarkets be trying to widen their customers' tastes?

[www.drinks-today.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Terry Theise’s 2018 Germany Vintage Report
15 April 2019 19:45
Zelfs in Amerika weten ze dit blog te vinden. grinning smiley Zover weg van Duitsland en dan zo gedetailleerd.

[www.skurnik.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/04/2019 19:50 door JohnCopier.
Mosel Fine Wines nieuwsbrief 45
09 April 2019 18:58
Deutsches Weininstitut: Vier neue Riesling Fellows.
03 April 2019 13:22
Doet het altijd goed om een Nederlander internationaal potten te zien breken. En op de achtergrond zien wij...?

[www.nikos-weinwelten.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen