Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Bordeaux

Gepost door RobertKoopman 
Re: Bordood 2016
22 May 2017 17:33
Gute Tropfen: So schmecken die Bordeaux-Weine 2016

Master of Wine und «Schweiz am Wochenende»-Kolumnist Paul Liversedge analysiert das Bordeaux-Jahr. Sein Urteil: Ein weiterer Top-Jahrgang. Das könnte an der globalen Erwärmung liegen.

Er zal nog veel over worden gezegd en geschreven.

[www.basellandschaftlichezeitung.ch]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
CIVB : objectif 2025
05 May 2017 13:05
Ik heb slechtere toekomst gerelateerde berichten over de Bordeaux gelezen.

[www.echos-judiciaires.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Intoxicated by Bordeaux.
05 May 2017 12:48
Dronken van de wijn of dronken van het gebied? "Of" houdt een keuze in. Voor de liefhebber niet te maken.

[www.tnp.sg]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Gironde : les voleurs de vins devront payer 743 000 euros aux victimes.
13 April 2017 12:41
Je leest zo'n berichtje en denkt... huhh. 743 K€ voor 4600 flessen! Dat is dik 160 euries per fles. Een variatie op Trump zijn uitspraak over Zweden, huh Lanessan! Prijzen per fles tussen de 6 en pakweg 20 euries. Ja die 4 uit 1961. Dat begrijp ik. Daar wordt nu 250 euro voor gevraagd. Dan moeten er nog een flink aantal andere oude jaargangen zijn meegenomen en opgedronken of verkocht want anders kunnen de flessen gewoon weer terug en in het schap.

[www.sudouest.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Yquem kleurtjes
09 April 2017 21:32
Dit is wel heel grappig:

[yquem.fr]

Ga morgen meteen het e.e.a. controleren smiling bouncing smiley
Re: Yquem kleurtjes
09 April 2017 21:59
Re: Yquem kleurtjes
10 April 2017 12:03
Ik ben tijdens een rondleiding door Sandrine - de baas van de vaten - in die kathedraal op de foto geweest. Daar ligt voor een (Gods)vermogen en is heel indrukwekkend. Als je al die vaten met inhoud doorrekend naar de huidige waarde per fles... dan heb je een getal met vele nullen.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
James Suckling releases Bordeaux En Primeur 2016 scores.
24 March 2017 18:50
Zucht, en ik kan er niet bij zijn. Helaas ben ik aan huis gekluisterd. Maar wat een fantastische scores. De bijbehorende prijzen zullen... vast (wel).

[www.blog.liv-ex.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: James Suckling releases Bordeaux En Primeur 2016 scores.
25 March 2017 12:09
Aan huis gekluisterd?
Dat is mijn tekst cool smiley

Hoge scores, hmmm.
Wat zou dat met de prijzen doen?
Moeilijk, moeilijk.....
Re: James Suckling releases Bordeaux En Primeur 2016 scores.
25 March 2017 17:38
Niet alles is te openen. Aanmelden en betalen. Toch een aardige indruk.

[www.jamessuckling.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Vin de Bordeaux à moins de 1 €: Les professionnels impuissants face à la grande distribution.
23 March 2017 18:13
Een beetje lucht uit de banden laten ontsnappen kan geen kwaad maar of dit dan de manier is weet ik niet. Bordoot voor minder dan een eurie!!!

[objectifaquitaine.latribune.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Cos d'Estournel rachète Château Pomys.
23 March 2017 18:00
De prijs van een fleske van het boerencruutje van Chateau Pomys zou wel eens flink, met ingang van de oogst 2017, kunnen stijgen. Aankopen moeten tenslotte altijd zelfstandig worden terug verdiend. Snijden in kosten ligt voor de hand.

[avis-vin.lefigaro.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Kon ze niet laten staan
07 March 2017 13:51
Deze in de uitverkoop, €16,50 per fles.
Meenemen maar weer cool smiley

Re: Kon ze niet laten staan
07 March 2017 13:52
Op mijn ipad staat de foto rechtop, op mijn laptop niet?
Draaien heeft geen zin denk ik.
Re: Kon ze niet laten staan
07 March 2017 14:07
Om uit te schenken moet je kantelen. Jaar 2007. Niet te lang dichtlaten.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Kon ze niet laten staan
10 March 2017 15:55
Deze in de uitverkoop, €14,50 per fles!
In het mandje grinning smiley

Re: Kon ze niet laten staan
10 March 2017 17:57
Is deze wijn niet van de familie Perrin? Wit ken ik niet maar rood had ik al verschillende keren in het glas. Rood is aardig aan de prijs. Wat is het, sémillon? 2010 is een zeer goed jaar in de Bordeaux en in de Pessac-Léognan is dit dan ook (zeer) goed uitgepakt. Toch zou ik met deze witte niet te lang wachten. Hetzelfde gebied en rood is een ander verhaal. Die rode wijnen kunnen na nu nog wel een aantal jaren hebben.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Kon ze niet laten staan
21 March 2017 19:11
De Pauillac zojuist in mijn glas, heerlijk.
Een krachtpatser. Geen spijt van cool smiley
Our Bordeaux 2016 is better than 2010, says Château owner.
10 March 2017 12:20
En de uitkomst ken ik nu al. De prijs gaat omhoog.

[www.decanter.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Saint-Emilion : le château Figeac pourrait perdre son nom après avoir attaqué un voisin.
24 February 2017 18:42
Allemaal oud zeer. Beter een goede buur dan een verre vriend. Maar dat is hier ver te zoeken.

En zo vechten ze elkaar de tent uit. Verspilling van geld en energie.

www.leparisien.fr/economie/saint-emilion-le-chateau-figeac-pourrait-perdre-son-nom-apres-avoir-attaque-un-voisin-24-02-2017-6708276.php

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Reis!-tip: Slurp! Stage op wijnchâteau van Ilja Gort
22 February 2017 18:32
Voor de liefhebber.

Slapen in de kasteeltuin! Zeiltje met linnen dak. Niets voor mij.

[www.dvhn.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Chinese food giant buys Bordeaux wine estate.
24 January 2017 13:29
Nog even en dan ligt China op pakweg 800 Km van Nederland.

[www.decanter.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Paarden in de wijnberg.
16 January 2017 12:40
Twee jaar geleden heb ik dit bij Cheval Blanc tijdens de primeurproeverijen bekeken. De paarden, uiteraard wit, moeten alleen geholpen worden bij het nemen van de draai. Tussen de rijen wordt het ploegen door de paarden zelfstandig uitgevoerd. Het mesten gaat ook vanzelf. Toch wordt de mest tussen de rijen weggehaald en naar de composthoop gebracht. Ziet er niet 21ste eeuw uit.

[www.yoopress.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Paarden in de wijnberg.
16 January 2017 19:28
Paarden gebruiken, ploegen deze beesten beter dan een tractor?
Een graanmolen aangedreven door wind geeft beter meel als een moderne maalderij?
Hang naar ouderwets maakt iets toch niet beter?
100 jaar terug was het hard en zwaar werk met al die miljoenen paarden.
Waarom willen we daar naar terug?
Ik niet.
Merk & Strategie
15 December 2016 12:54
Ilja Gort brengt zijn wijn origineel op je Facebook tijdlijn.

Heb ik weinig aan toe te voegen.

[www.adformatie.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Merk & Strategie
15 December 2016 13:23
Door de wijnschrijvers afgekraakt tot op het bot maar hij verkoopt er niet minder om.
Ik mag die IG wel.
Bernard Magrez acquiert un nouveau château dans le Médoc.
14 December 2016 18:53
Hij mag dan 80 zijn maar oogt jonger. Waar haalt de man de energie vandaan om er nog een kasteeltje bij te doen. Daar heeft hij natuurlijk zijn mensen voor. Maar toch moet je opletten want het zijn wel jouw kaakjes.

[www.paris-normandie.fr]#

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Boeren Cru-tje bij Appie.
05 September 2016 14:57
Deze week heeft Appie een Boeren-Cru in de aanbieding. Er staat nog meer in het schap maar daar loop ik niet warm voor. Maar de Bordoot Citran kan mij wel voor het dagelijkse glas wel warm krijgen. In voorgaande jaren kocht ik de wijn in Frankrijk voor ca.11 euries. Een enkel jaar wat meer. Nooit lager. Je moet goed zoeken of je deze wijn in Europa voor minder dan 9,99 kan verkrijgen. Nu dus bij onze Appie voor 6,99. De wijn scoort over de jaren heen tussen de 84-89/100. Mooie koop.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Boeren Cru-tje bij Appie.
05 September 2016 15:22
Bedankt voor de tip, ik ga kijken
Re: Boeren Cru-tje bij Appie.
06 September 2016 10:33
2 flesjes opgehaald smiling bouncing smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen