Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Etiketten, flessen, glazen, decanters

Gepost door JohnCopier 
Etiketten, flessen, glazen, decanters
27 March 2017 14:19
Les étiquettes de vin et leur sens !

Jenny zou er nog veel meer over kunnen zeggen/schrijven. Jammer dat we hier niets meer van haar hand zien.

[lesgrappes.leparisien.fr]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/12/2019 14:11 door JohnCopier.
Wein falsch etikettiert - Bewährungsstrafe
23 March 2017 13:31
Dit moet toch een tijdje aan de gang zijn. € 10.000.000,-- En dan ook nog met Liebfrauenmilch, niet de beste maar ook niet de duurste wijn.

[www.swr.de]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Wein falsch etikettiert - Bewährungsstrafe
23 March 2017 16:10
Voor 10 miljoen valse wijn leveren aan Rusland?
Schenden ze dan ook nog een handelsboycot?
Ik heb bijna medelijden met de Russen, kopen ze bocht krijgen ze ook nog vervalst bocht grinning smiley
Traditional Bordeaux Wine Labels Are Getting A Makeover
21 February 2017 19:14
De etiketten verzamelaars springen een gat in de lucht. Maar het mag natuurlijk ook wel eens tijd worden.

[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
21 October 2016 14:09
"Half-Belgische" wijnen bestaat ook.

Halve flesjes. grinning smiley

[www.standaard.be]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
21 October 2016 15:23
Goed idee, zo weet je wel waar je wijn vandaan komt.
Was er jaren geleden niet een "rel" met Engelse wijn?
Druiven kwamen inderdaad niet uit Engeland.
Re: Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
21 October 2016 16:31
Kan nog altijd. Etiket en inhoud hoeven niet gelijk te zijn.

In Duitsland was er ooit een handige wijnboer die dacht dat gruner veltliner best als riesling kon worden verkocht. Dat lukte ook nog. Kreeg zelfs een ap-nummer. Viel door de mand toen men het aantal HA, opbrengst en hoeveelheid flessen met elkaar ging vergelijken. Toch is het jaren lang als Duitse riesling verkocht terwijl het GV uit Oostenrijk was. Over proeven gesproken.

Een etiket maar vooral blauwe ogen kunnen heel vertrouwen wekkend zijn. hot smiley

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
21 October 2016 16:40
Daar heb je een punt.
Het zegt nog altijd niets....
Fraude met wijn is echt te gemakkelijk. En zal daarom wel altijd blijven.
Re: Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
30 October 2016 10:20
Ondertussen zijn die Belgische wijnen wel bezig aan een flinke kwaliteitsopmars. Twee weken geleden zette ik de leden van de Brabantse Wijnsociëteit blind de Zilveren Parel Chardonnay van Wijnkasteel Genoels-Elderen voor. Veel proevers zagen de wijn aan voor Champagne. Mooie toast en brioche neus, granny smith appels, goede zuurgraad, levendig en met lange afdronk. Voor mij ook een 90-punten wijn.
Aan het Theaterplein in Antwerpen ligt een winkel Belgian Wines (als ik naam goed herinner) waar ik nu enkele keren ben geweest tijdens de zaterdagse markt. Je kunt daar een prettig glas drinken, maar ook - als de uitbater goed gemutst is - verschillende wijnen proeven. Ik ga er altijd met een doosje weg. Wijnen die me wel bevielen zijn oa. Château Bon Baron Blanc de Noir 2013, Kapittelberg Dornfelder Pinot Noir 2012, Ruffus Cuvée Seigneur Brut Chardonnay (zelfde kalkbodem als in champagne, fraaie mousserende wijn) en zowel stille chardonnay als pinot noir van Genoels Elderen. De levensgenieter die dan toch daar is, kan op de markt uitstekende boerenboter, geweldige geitenkaas van Polle, frans boerenbrood en verse pasta kopen. En ja, ook kaas, vlees, voortreffelijke garnalenkrotetten, etc. Need I say more?
Re: Belgische wijnbouwers lanceren label ‘100% Belgisch’
30 October 2016 10:42
Dat is zeker waar!
Lees de laatste tijd sowieso regelmatig over prima Belgische wijnen.
De kwaliteit stijgt en dat is alleen maar toe te juichen thumbs up
Etiket voor spek en bonen.
25 November 2014 15:26
80% van de mensen koopt hun wijn in de super en dan geloof ik graag hetgeen in deze Metro staat. Op basis van eigen waarneming in onze dorp super; "Zullen we vanavond wat roods nemen? Hier staat iets voor 3,95 is dat wat? Prima, zet maar in de kar." Inderdaad alleen de prijs is lijdend.

[www.metronieuws.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Etiket voor spek en bonen.
25 November 2014 16:35
Ik dacht dat velen juist wel afgingen op het etiket?
Ok, na de (lage) prijs uiteraard.
Etiket
14 September 2017 18:21
Gerard Kester heeft liever het etiket dan de wijn.

[www.ad.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/12/2019 09:46 door JohnCopier.
Re: Gerard Kester heeft liever het etiket dan de wijn.
15 September 2017 12:08
Jenny is daar ook lid van
Soms vraag je je wel eens af...
29 May 2016 16:40
waarom is iemand nog niet eerder op dit idee gekomen. Maar wellicht is het er al wel en heb ik iets gemist.

[wino.sjakes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Het etiket liegt?
06 January 2016 14:43
Het blijft natuurlijk vreemd dat het alc% altijd op een 5 of 0 eindigt. Enkele wijnboeren daargelaten. Wij mogen afronden hoor je dan. Dat zal dus waarschijnlijk altijd naar beneden zijn. Er is waarschijnlijk geen wijnboer te vinden die 13,8 naar 14% zal brengen. De kans lijkt mij groot dat het in dit voorbeeld eerder op 13,5 zal worden gesteld.

[www.blick.ch]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Het etiket liegt?
06 January 2016 17:37
Percentage op het etiket is het minimum , meer alcohol mag!
Re: Het etiket liegt?
10 January 2016 17:55
[wijnbloggers.nl]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Het etiket liegt?
13 January 2016 14:37
[www.msn.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: Het etiket liegt?
13 January 2016 16:17
"De onderzoekers vermoeden dat producenten de percentages bewust onderschatten om consumenten aan te zetten meer te drinken."

Dat is nogal een beschuldiging.
Re: Het etiket liegt?
14 January 2016 11:16
Altijd gedacht dat de inhoud gelijk moet zijn aan hetgeen op het etiket staat. Kennelijk is dit niet zo. Leveranciers gaan tegenwoordig heel ver. Zo kom ik met regelmaat 0,0% vet tegen. Geen kleurstoffen. Geen suiker maar natuurlijke zoetstoffen. Enz. Beetje vreemd. Is het niet beter om verslag te doen wat er wel in zit!

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Saverglass Further Expands by Acquiring Belgian Glass Factory MD Verre
09 December 2019 19:39
Saverglass Further Expands by Acquiring Belgian Glass Factory MD Verre

Saverglass, the world’s leading manufacturer specializing in the production and decoration of luxury and high-end glass bottles for the wine and spirits industry, finalized the acquisition of the Belgian company MD Verre, a subsidiary of the Spanish group Vidrala.


[www.spiritedbiz.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Do You Really Need A Different Glass For Each Wine? A Conversation With Maximilian Riedel
02 January 2020 19:22
Do You Really Need A Different Glass For Each Wine? A Conversation With Maximilian Riedel

As any wine lover knows, head into any home furnishings store and you’ll be confronted by a dizzying assortment of wine glasses. Not only ones for each varietal — Pinot Noir, Cabernet, Chardonnay — but also Old World vs. New World choices. Are all these different glasses really necessary? I spoke with Maximilian Riedel, the 11th generation CEO of the Austrian Riedel wine glass-making family to find out his thoughts.


[www.forbes.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
In praise of French wine glasses
08 January 2020 17:22
In praise of French wine glasses

The French bistro practice of serving wine in very basic glasses can annoy wine lovers from elsewhere. But, says Aaron Ayscough, there's a reason for those small glasses.


[www.drinks-today.com]

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen