Re: Sei Solo 2012
25 January 2015 11:45
Spanje / Priorat kenners
22 January 2015 19:37
Wie kent de bodega Terroir al Límit ? En wat zijn hun wijnen? Iemand ervaringen?

Hopelijk kan iemand me wat meer vertellen. ALvast dank!

gr, R
Re: Spanje / Priorat kenners
22 January 2015 21:19
Beetje gebruik maken van de zoekfunctie R.

smiling smiley

Hendrik
Re: Spanje / Priorat kenners
22 January 2015 22:44
dan kom ik alleen mn eigen postje tegen eye rolling smiley
Re: Spanje / Priorat kenners
22 January 2015 23:29
Ralph,

Ken deze celler !!!
Heb al hun wijnen een keer of meerdee keren geproeft/gedronken !
Ik vind ze vaak heel mooi! Maar ja..., Priorat liefhebber!
Opgericht in 2004 door Eben Sadie and Dominik Huber. !!
Op het internet en oude prikbord is heel veel te vinden!

[www.wineanorak.com]

[www.bibendum.com.au]

[www.wine-searcher.com]

Enz..................
Al je eens in de buurt ben maak ik een flesje open


Met Smakelijke Groet Dick
Re: Spanje / Priorat kenners
23 January 2015 10:17
Dank Dick!

Oh ja... het oude prikbord bestaat ook nog spinning smiley sticking its tongue out Ga ik ff doorpluizen.

Zodra ik in Munstergeleen ben, waag ik de overtocht over het spoor smiling smiley
Re: Spanje / Priorat kenners
23 January 2015 13:20
En op het oude prikbord werkt de zoekfunctie ook weer!
PN: Les Junquets 2003
11 January 2015 14:57
Purper rode wijn. Zeer dicht in kleur. Nog altijd iets van een witte rand. In de neus een complexe geur van kruiden. Er komt wat kruidnagel en peper bovendrijven. In de mond confituren van bramen en pruimen. Opnieuw kruiden en in de finale blijft het pepertje hangen. Zeer fraaie lengte. Op het rugetiket is als advies gegeven dat de wijn een half uur karaf op prijs stelt en naar 14 graden moet worden teruggekoeld. Dat advies hebben we opgevolgd. Mijn score 90/100. Ik heb de wijn ergens in 2005 of 6 tijdens de faire au vin in Frankrijk gekocht.

90% Syrah, en 10% voor roussanne en marsanne. Van de laatste twee druiven worden de percentages niet genoemd.

Domaine du Mas Blanc Banyuls.

Kort na 2003 werd er door de z.g.n. deskundigen geschreven dat het te heet en te droog zou zijn geweest om wijn uit dit jaar goed te laten ouderen. Nu ik denk dat deze wijn het zeker nog tot 2020 gaat volhouden. Deze wijn trekt in ieder geval een lange neus.

John

Life is always better when I wine.

Koken is meer dan een recept.
Re: PN: Les Junquets 2003
11 January 2015 20:56
Mooie proefnotitie, John. Mooi als een wijn na tien jaar kelderrust presteert. Tja, 2003. Het is een voortdurende discussie met wijnvrienden, maar heel veel 2003 presteren nu best mooi.
: PN: Les Junquets 2003
12 January 2015 08:51
Mooie P.n. John, maar een witte rand?
Toch wel geschud voor gebruik? grinning smiley

Hendrik
Pingus 2003 versus Vega Sicilia 1995
29 November 2014 15:03
Doe maar duur hoor ik u denken smiling bouncing smiley
Soms moet het echter, de erfgenamen bekijken het maar!

De kleur, bijna identiek diep donker rood, maar bij zorgvuldiger bestudering toont de Pingus toch een wat jeugdiger tint.
De neus: een wereld van verschil: de Vega fantastisch, viriel sjiek gerijpt als een Bordeaux van topklasse, de Pingus totaal in zich zelf gekeerd, en na flink gehotseklots komt er rood fruit, zwart fruit en het zwoele van 14.5% alcohol boven.
Beetje teleurstellend aangezien deze fles een veelvoud kost.

In de mond wint de Vega het ook op alle fronten: Mooie mineraliteit, complex, deftig hout, karaktervol en zo kan ik nog wel ff doorgaan, lange en geweldige afdronk.

De Pingus komt na een uurtje toch los. Een Macho wijn met overweldigend fruit, intensieve structuur, nog wat ruw, trekkende tannientjes, en heel subtiele toast aroma s. Afdronk is Ch9 achtig.

Conclusie: Vega Sicilia 1995 is nu helemaal top (en dat blijft ie ook nog wel even) De Pingus 2003 is nog in de baby fase, gewoon nog minimaal 10 jaar wegleggen.

Hendrik
Re: Pingus 2003 versus Vega Sicilia 1995
29 November 2014 16:21
Pingus en Flor de Pingus zijn echt klasse wijnen die serieus tijd nodig hebben. Dat zie je in Spanje eigenlijk maar zelden. De Flor de Pingus 2004 is momenteel ook echt gewoon niet bijzonder omdat ie nog minimaal 10 jaar nodig heeft...en dan hebben we het over een 2e wijn....

Hasta luego
John

iedere steak onder 500 gram is carpaccio
iedere kreeft onder 1000 gram is een rivierkreeftje
Re: Pingus 2003 versus Vega Sicilia 1995
30 November 2014 13:50
Mooie Battle Hendrik!

Met Smakelijke Groet Dick
Re: Pingus 2003 versus Vega Sicilia 1995
01 December 2014 16:21
DickSchinkel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mooie Battle Hendrik!
>
> Met Smakelijke Groet Dick


Oneerlijke strijd Dick, maar toch spannend!

hendrik
Priorat
22 October 2014 14:29
Mooie sfeer beelden:

[vimeo.com]

Hendrik
Re: Priorat
22 October 2014 18:34
Heel herkenbaar....... Topstreek
Re: Priorat
22 October 2014 19:18
Prachtig gebied, vriendelijke mensen, uitstekende restaurants met heel goed en verfijnd eten en fantastische wijnen!
Re: Priorat
23 October 2014 00:34
Dank voor de "link" Hendrik, prachtig filmpje over mijn favoriete wijngebied thumbs up


Met Smakelijke Groet Dick
Re: Priorat
23 October 2014 16:24
*Trekt vanavond maar weer eens een flesje open* PLOP
Re: Priorat
23 October 2014 18:22
Welke? grinning smiley

Met Smaklijke groet Dick
Re: Priorat
24 October 2014 11:53
Heredad Mestral 2008
Re: Priorat
25 October 2014 00:40
Lekker?

Met Smakelijke Groet Dick
Re: Priorat
30 October 2014 18:12
DickSchinkel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lekker?
>
> Met Smakelijke Groet Dick

Dick, denk niet dat er iemand alhier vrolijk wordt van die wijn !

Hendrik
Dure Spanjool
25 October 2014 17:55
Toch maar "blind" wat gekocht van de Malleolus 2010 van Emilio Moro.
Heeft een van de Spanje gangers dit al eens in het glas gehad?
Hoe dan ook gaat er volgende week een flesje aan geloven smiling bouncing smiley

Hendrik
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 01:48
Hendrik, deze wijn in mijn glas gehad op 14-09-'14 op een proeverij bij onze blonde vriendin! grinning smiley
Hij was veul te jong natuurlijk maar toch al heel genietbaar, ik gaf hem 92++ puntjes
En duur? Dat viel mee!


Met Smakelijke Groet Dick
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 09:03
We hebben het denk ik niet over de zelfde wijn Dick.
Ik heb het over de Malleolus de Valderramiro (plm 80 euri)

Hendrik
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 12:34
Dat is idd een heel andere wijn Hendrik! spinning smiley sticking its tongue out
Die heb ik niet in mijn glas gehad!!!

Lees graag je bevindingen over deze wijn


Met Smakelijke Groet Dick
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 13:00
Harry,

Je hebt de 2004 bij mij thuis gedronken tijdens de Spanje Cult proeverij, mei 2011. Zwarte bes, mineralig, verse koffie, stal, modernen mooi fruit waren de bevindingen van Dick destijds......

95 punten.

2010 is een topjaar (net als 2004) in de RdD dus slechter zal hij waarschijnlijk niet zijn.

Drink graag een glaasje met je.

Gr, Wil
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 18:06
Nu in het glas deze geweldenaar.
100% tinto fino, 18 maanden F#@!& eikenhout, en een keurige 14.5%.
Mooie diep donkere kleur, het sjieke hout ligt er nog een klein beetje los op, maar dat komt met tijd vast wel helemaal goed.
Verder in de neus het gebruikelijke smiling bouncing smiley
In de mond al verrassend toegangkelijk. Geen daisycutter maar alwel zeer elegant, zonder het aan inhoud te ontberen.
Uitnodigende afdronk tot nog een slok, ietwat trekkende tannientjes maar ja dit is natuurlijk ook kindermoord.
97 H.P. met nog potentie tot meer, dus Wil ze hebben er aldaar nog wat bijgeleerd sinds 2004!

Hendrik

p.s. krankzinnig mooie kist, en absurd zware fles. Vind ik zelf eigenlijk niet zo van belang, maar blijkbaar moet dat tegenwoordig



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/10/2014 18:09 door hendrik.
Re: Dure Spanjool
26 October 2014 19:55
Waarom gaat et hier, zoals de titel van het topic aangeeft alleen om geld en niet om kwaliteit?
Direct een wijn bestempelen als duur
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen