Re: Wijn-spijs advies gevraagd 13 October 2015 08:25 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 50 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 13 October 2015 10:55 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 24 October 2015 17:50 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 50 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 24 October 2015 18:09 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 24 October 2015 18:10 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 50 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 01 November 2015 20:00 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 50 |
Re: Wijn-spijs advies gevraagd 05 November 2015 08:36 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 70 |
Restaurant zonder personeel 22 October 2015 17:33 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Restaurant zonder personeel 22 October 2015 18:13 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Eten in Amsterdam 15 August 2015 16:39 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 16 August 2015 16:52 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Eten in Amsterdam 16 August 2015 21:44 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 17 August 2015 08:16 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 70 |
Re: Eten in Amsterdam 17 August 2015 16:56 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Eten in Amsterdam 18 August 2015 22:13 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 07:49 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 08:44 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 11:14 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 14:47 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 50 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 16:24 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 16:25 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 16:56 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 17:35 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 8.971 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 18:40 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Re: Eten in Amsterdam 19 August 2015 21:49 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Eten in Amsterdam 20 August 2015 06:29 |
Beheerder Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 1.572 |
Re: Buikspek 13 August 2015 21:45 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 498 |
Re: Buikspek 13 August 2015 22:32 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 70 |
Quote
John Copier
voor een doordeweekse dag. Dat was hedenmorgen om half zeven de goedemorgengroet van de kapitein. Succes met het voorbereiden en maken, ons gaat een dagje varen in Zeeland. Tralala.
Morgen komt een collega van de kapitein van het fregat een vorkje wegprikken. Gisteren en vandaag zijn dus de dagen waarop de voorbereiding(en) van start gaan. Ons heeft gekocht Livar en dat staat nu in de marinade te pronken op 4 gr. C. Puree van bonken met knolselder, een lik mosterd en vier soorten kaas. Daarnaast het scheutje melk room en boter om niet te vergeten. Puree staat ondertussen klaar. Daarnaast heb ik enkele weken geleden basis pompoensoep gemaakt en gewekt. Daar hoeft alleen nog maar kokoscrême en op smaak brengen met wat zout en peper bij en klaar. Als voorgerecht coquilles saint-jacques met de koraal. Ik moet dit verd. in Frankrijk kopen omdat koraal hier niet meer mag. Koraal bij de saus en de staafmixer en de bolzeef doet de rest. Als toetje heb ik rozenbottelijs gemaakt. Daarbij soesjes met top van chocolade en een taartje van panna-cotta met schijfjes mango.
Gisteren liep ik waarschijnlijk tegen de laatste hollandse aardbeitjes aan. Wat te maken? Ons hebt in de frigi verse hangop. Bij de Turk basilicum gehaald en ons maakt een glaasje basilicim/hangopcrême met op de top de aardbeitjes. Die laatste staan nu lekker te worden in de poedersuiker met balsamico. Kaas is Munster, niet te veel want het is een gewone doordeweekse dag. De kapitein zal bij de koffie voor een bonbonnetje zorgen.
Wat drinkt ons; Bij de coquilles een licht/halfzoete riesling van Kees-Kieren en… ik denk een chardonnay. Maar wat?
Pompoen hoeft geen wijn maar mag wel van mij. Wat?
Livar krijgt van mij twee of drie wijnen. De eerste wijn is de La Boda d'Aupilhac 2006 en de tweede is een Pauillac 1996 van Pontet. Wat is jullie advies voor de derde wijn. Ch9 of nog een Bordoot? Klinkt misschien gek maar ik zat ook te denken aan een houtgelagerde Weissburgunder van Schäfer-Frohlich. Nooit geprobeerd maar wat let ons?
Bij de kaas en het toetje moeten we zien te overleven en ons denkt dat te doen met een halfje 1996 Versteigerungswein van Markus Molitor 1996 Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese. Niet te zoet maar gewoon lekker met een fraai zuurtje. Jammer dat de kapitein alleen maar water drinkt.
Mag ik jullie mening t.a.v. de wijnkeuze maar ook welke nog eventueel als aanvulling zouden kunnen?
John
Re: Buikspek 14 August 2015 00:56 |
Registratiedatum: 9 jaren geleden Berichten: 22 |